Muğla: Güvercinlik Tabiat Parkı

Güvercinlik Tabiat Parkı; Muğla’nın Milas İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 17.84 hektar alanı kaplamaktadır.

Sahada ekoturizm kapsamında kampçılık ve doğa yürüyüşü faaliyetlerinin potansiyeli vardır. Tabiat Parkı alanı Güvercinlik Körfezi içinde yer almakta güneyi sahil şeridi boyunca uzanmakta, kuzeyi ise ormanlık alandır.

Bu haliyle bir tarafı yeşil bir tarafı mavi tabii manzara özelliğine sahiptir. Güneyden kuzeye doğru bitki örtüsü palmiyeden kızılçama doğru değişir. Bu değişim de farkı görsel zevklere hitap eden bir özelliktir.

Tabiat Parkının alan olarak küçük olması, yol ve orman yangın önleme şeritleri ile bölünmüş olması, alan içerisinde akarsu bulunmaması gibi sebeplerle fauna elemanları alanı yerleşmeden çok beslenmek amacıyla kullanmaktadır.

Alanda habitat yapısına göre bulunma olasılığı olan türler, yapılan gözlemler ve ilgili literatür verileri değerlendirilerek tespit edilmiştir.

Tabiat Parkı içinde, Akdeniz Bölgesinden Ege Bölgesine geçiş zonu içinde yer alan Güvercinlik Körfezinde hâkim ağaç türünü doğal yayılışlı Kızılçamlar ile maki toplulukları oluşturmaktadır.  Kızılçamın yanı sıra zakkum, palmiye ve kıbrıs akasyası tabait parkında bulunan diğer türlerdir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir