Moody’s Türkiye İçin Büyüme Tahminini Yukarı Yönlü Revize Etti

New York merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye için 2023 büyüme tahminini yüzde 2’den yüzde 2,3’e çıkardı. Kuruluş, depremin yıktığı bölgelerde yeniden inşa ile birlikte ortaya çıkacak ekonomik aktiviteyi hesaba kattı.

Türkiye’deki gelişmeleri izlemeye devam edeceğini belirten Moody’s, 2024 için büyüme tahminini ise yüzde 3’ten yüzde 4’e yükseltti.

Moody’s aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok G20 ekonomisi için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

ABD, Kanada, Euro Bölgesi, Rusya, Hindistan, Meksika ve Türkiye için 2023 reel büyüme projeksiyonlarını anlamlı şekilde yükselten Moody’s, Çin için yüzde 4,0 olan 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini yüzde 5,0’a çıkardı.

Bloomberg’in haberine göre Türkiye için 2023 ve 2024 GSYH tahminlerini daha önce açıkladığı yüzde 2,0 ve 3,0’den yüzde 2,3 ve 4,0’a çıkaran Moody’s, Türkiye için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmesine neden olarak depremin yıktığı bölgelerde yeniden inşa ile birlikte ortaya çıkacak yeni ekonomik aktiviteyi hesaba kattı.

Moody’s yaptığı değerlendirmede, “Yeniden inşanın her yıl yol açacağı yeni ekonomik aktivitenin hızı ve kaynakların nasıl dağıtılabileceği bilinmezler arasında. Bu, maliye ve para politikası desteğinin büyüklüğüne bağlı olacak. Türkiye’deki gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz, ekonomik görünüm önümüzdeki aylarda belirsiz olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir