Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu’na Türbe Çıkışı Saldırı Girişimi

Kılıçdaroğlu’na Adıyaman’da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyareti sırasında provokasyon girişiminde bulunuldu. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde depremden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ve Besni ilçelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na yönelik ikinci provokasyon.

Haber Merkezi / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan bayramının ilk gününde ziyaret ettiği Adıyaman’da ikinci bir provokasyona maruz kaldı.

Olay, Kılıçdaroğlu’nun Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyareti sonrasında yaşandı.

Heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu’nun yanına gelmeye çalışarak, “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” ifadeleriyle sözcü tacizde bulunurken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Alanda bulunan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırmaya çalıştı.

Olayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile Sırrı Süreyya Önder arasında yapılması planlanan görüşme iptal edildi.

Bu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Kılıçdaroğlu’na yönelik ikinci protesto.

Bundan önce Adıyaman Belediye Mezarlığı’nı da ziyaret edip depremde hayatını kaybedenlerin mezarları başında duaya katılan Kılıçdaroğlu’na bir kişinin “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” diye bağırdığı görülmüştü.

Bağıran kişi çevredekilerin tepkisiyle karşılaşmış ve daha sonra uzaklaştırılmıştı.

Kılıçdaroğlu olaydan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlü saldırının, depremzedelerin sorunlarını gölgelemek için yapıldığını söylemişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili, “Bayramı idrak ettiğimiz böyle bir günde Adıyaman’da, Sn. Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan provokasyonu kınıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir