Metin Çekmez Kimdir? Hayatı, Filmografisi

26 Temmuz 1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Metin Çekmez, 25 Ağustos 2021 yılında hayatını kaybetti. Metin Çekmez’in naaşı Kuşadası Davutlar Mezarlığı’na defnedildi.

Metin Çekmez’in tiyatro ile tanışması, 1962 yılında ağabeyi Dinçer Çekmez ile birlikte İstanbul Şehir Tiyatroları’nın sınavına girmesi ile oldu. İki kardeş, Hamlet oyununda figüran olarak rol aldı. Metin Çekmez, bu deneyimin ardından İstanbul’da iki yıllık “Özel Gazetecilik Okulu”nda gazetecilik öğrenimi gördü.

Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra oyunculuk alanında usta-çırak ilişkisi içinde kendisini geliştiren Metin Çekmez, 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda kadroya girdi. 1972 yılında Ertem Eğilmez’in Tatlı Dillim filmindeki rolü ile sinema oyunculuğuna başlayan Metin Çekmez, birçok sinema filmi ve dizi filmde rol aldı.

Süper Baba dizisindeki Cevdet karakteri, Adını Feriha Koydum dizisindeki Rıza karakteri, Kaderimin Yazıldığı Gün dizisindeki Ziya Yörükhan karakteri Metin Çekmez’in canlandırdığı karakterlerdendir.

Metin Çekmez’in rol aldığı film ve dizilerden bazıları: Tatlı Dillim, Yalancı Yarim, Boşver Arkadaş, Atla Gel Şaban, Firar, Namuslu, Kurbağalar, Kurtar Beni, Sis, Siyabend-ü Xece, Gölge Oyunu, Süper Baba, Zirvedekiler, İz, Kurtuluş, Güvercin, Komser Şekspir, Baba,

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir