Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan “Enflasyonla Mücadele” Mesajı

Banka yöneticileriyle bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Şundan emiminki hükümetimizi belirlediği hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele için tüm kurumlarımız kollarını sıvamıştır” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde yapacağımızdan eminim. Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli, hem fiyat istikrarı hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz.”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi yüzde 8,5’ten yüzde 15’e yükseltilmişti.

Piyasalarda hareketliliğe neden olan kararın ardından, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan banka yöneticileriyle bir araya geldi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bankacılık sektörümüzle bir araya geldik verimli bir görme oldu. Bize sorunlarını ve makroihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini ilettiler. Şundan emiminki hükümetimizi belirlediği hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele için tüm kurumlarımız kollarını sıvamıştır.

Bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde yapacağımızdan eminim. Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli, hem fiyat istikrarı hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz.”

Şimşek: Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

Şimşek, yaptığı değerlendirmede, “Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir” ifadesini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bu mesajını Türkçe ve İngilizce olarak paylaştığı mesajda da tekrarlamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir