Meral Akşener: Milli İrade Ne Zamandır Darbe Olmuş!

Denizli’de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Lideri Akşener “Bugüne kadar böylesine küfür ederek, milletimize hakaret ederek, bizlere iftira edilerek bir seçime gitmedik. Bu ülkenin başbakanlığını yapmış bir şahıs sizi işgalcilikle tarif ediyor, bizleri darbecilikle suçluyor. Milli irade ne zamandır darbe olmuş! Oy vermek ne zaman darbe olmuş!” dedi.

Haber Merkezi / Sinan Ateş cinayetine ilişkinde konuşan Akşener, “Ankara’da gencecik bir akademisyen katledildi. Hani her şeyden haberiniz vardı. Bu meydanlarda söz veriyorum 15 Mayıs sabahından itibaren eğer Sinan’ın katillerini, azmettirenleri bulmazsam namerdim, şerefsizim. Bizlere vatanı bölen diye iftira atan Erdoğan, senin elinde Hizbullah var. Gaffar Okkan’ın katilleri var. Senin sağ elinde Hizbullah var, sol elinde PKK var” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Denizli’de açıklamalarda bulundu. Akşener’in açıklamaları şöyle:

“14 Mayıs aynı zamanda Anneler Gün. Annelere hakaret edenleri, bize sürtük diyenleri, bize çürük diyenleri emekli edecek miyiz? Bu harami düzene son verecek miyiz? Ben milletim, ben seçmenim, ben velinimetim, bu sefer sizi gönderiyorum diyecek miyiz?

Seçim seçmen için bayram, siyasetçileri tarttığınız, karar verdiğiniz bayramdır. Birbirimize küfür ederek, iftira atarak bir seçim olabilir mi. Ben siyasi aileden geliyorum, 30 senedir kendim politika yapıyorum. Bugüne kadar böylesine küfür ederek, milletimize hakaret ederek, bizlere iftira edilerek bir seçime gitmedik. Bu ülkenin başbakanlığını yapmış bir şahıs sizi işgalcilikle tarif ediyor, bizleri darbecilikle suçluyor. Milli irade ne zamandır darbe olmuş!

Oy vermek ne zaman darbe olmuş! Bu arkadaşın Hollanda’da hesapları olduğuna dair bilgiler dolaştı. Bunların unutturulması için, siz işgalci, siz darbeci ben PKK’lıyım. Böyle bir ahlaksızlık görmedim. Denizli’de ben PKK’lıyım, Diyarbakır’da da faili meçhulcuyum. Ben hangisiyim kardeşim karar verin. Bugüne kadar kul hakkı yiyor diyen var. Bana da Kılıçdaroğlu’na da hırsız diyebilen olmadı. Ben hain değilim Recep Bey, sen etrafındakilere bak.

“Sinan’ın katillerini, azmettirenleri bulmazsam namerdim, şerefsizim”

Ankara’da gencecik bir akademisyen katledildi. Hani her şeyden haberiniz vardı. Bu meydanlarda söz veriyorum 15 Mayıs sabahından itibaren eğer Sinan’ın katillerini, azmettirenleri bulmazsam namerdim, şerefsizim. Bizlere vatanı bölen diye iftira atan Erdoğan, senin elinde Hizbullah var. Gaffar Okkan’ın katilleri var. Senin sağ elinde Hizbullah var, sol elinde PKK var.

1 ay içinde 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Köy okullarını açacağız. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu da söylüyor, öğretmen veteriner tayin ederek köyleri kalkındıracağız. Çoban maaşını biz ödeyeceğiz. Bunların bir pankartında diyor ki; ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz’… Biz kızlar, mutfaktan çıkmadığımız için böyleymişiz. Ulan sizi kim doğrudu? Sizi doğuran sizi doyuran analarınıza hakaret. Anneler gününde bize hakaret edenlere cevap verecek miyiz? Dar gelirli ailelerin kadınlarına maaş bağlayacağız.

Ben başbakan olacağım Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak. Sayın Erdoğan’ı arkadaşlarıyla birlikte emekli edeceğiz. Engelliler haftasındayız, engelli bakan ailelere verilen maaş 2400 civarında. Bunu iki katına çıkaracağız. Öyle 2 bin kusür lirayla bir engelli bakılması mümkün değil. TÜİK verilerine geriye doğru bakacağız. Enflasyonu yalan yanlış attılar, gerçek enflasyonu bulacağız.

Devlet memuru, işçi, taşeron, emekli, öğretmen… Bütün bunlara yapılan zamları, gerçek enflasyona göre düzenlenmesini sağlayacağız. Gençlere iş garantili ikinci şans okulu açacağız. Pandemide öğrendik ki özellikle gıda bir beka meselesiymiş, tarımı mutlaka ayağa kaldıracağız. Havza bazlı üretim yapacağız. Eğitim çöktü gitti, onların hepsini en işinize yarayacak şekilde, taleplerinize uygun şekilde düzenleyeceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir