Konya: Yakamanastır Tabiat Parkı

Yakamanastır Tabiat Parkı; Konya’nın Beyşehir ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır. Tabiat Parkı, 88.50 hektar alana sahiptir.

Orman ve eşsiz manzara arasında doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, karavan ve çadır kampı, konaklamak için bungalov evler ve günübirlik rekreasyon amaçlı eğlenme ve dinlenmek için en uygun ender alanlardandır.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü ve civar manzarasına hakim bir yerde tesis edilmesi ile yerli ve yabancı ziyaretçiler için önemli bir turizm ve rekreasyon potansiyeli taşımaktadır.

Ülkemizin en büyük 2. Milli Parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkının eşsiz peyzaj ve manzara bütünlüğü arasında tam bir dinlenme ve rekreasyon amaçlı bir tabiat parkıdır.

Tabiat Parkında tüm sahanın vejetasyon tipi orman vejetasyonlarıdır ve farklı ağaç türleri ile temsil edilmektedir: Karaçam, Göknar ve Ardı türleri bölgede karışık orman halinde bulunmaktadırlar.

Memeli ve sürüngenlerden tavşan, tilki, kurt, su kuşları, keklik, bıldırcın, leylek, yırtıcı kuşlardan kartal, şahin, kerkenez, doğan, sürüngenler, sincap, kaplumbağa, amfibia ve yengeç en önemli fauna türlerindendir.

Çam, ardıç ve göknar gibi iğne yapraklı ormanlarda bulunan başlıca türlerin büyük ve mavi baştankaralar başta olmak üzere ispinoz, sıvacı gibi diğer bazı küçük ötücüler ile ardıç kuşları, ayrıca kayaardıcı ve mavi kayaardıcı olduğu belirlenmiştir. 2000 metreye ulaşan dağlık kesimin en yaygın türleri ise kar ispinozu ile kınalı keklik’tir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir