Konya: Akyokuş Tabiat Parkı

Akyokuş Tabiat Parkı; Konya’nın Meram İlçesi, Akyokuş mevkiinde yer almaktadır. Kent merkezine altı kilometre uzaklıkta bulunan Tabiat Parkı, 21,62 hektar alana sahiptir.

Tabiat Parkının florasına çok seyrek yapıda iğne yapraklı ağaç grubundan karaçam, yapraklı ağaç grubundan ise yine seyrek yapraklı ormanlar olarak tarif edilebilecek şekilde badem ağaçları bulunmaktadır. Ağaçların boyları da 3-5 metre arasında değişmektedir.

Bu ormanların alt florası çok zengin sayılmaz. Yeşil cin darısı ve doğu gök darısı gibi otsu türler yayılış göstermektedir. Tabiat parkında yayılış gösteren karaçam, badem ve otsu bitkilerin yanı sıra, göknar, akçaağaç, dişbudak, huş, ters dut ve gül bitkileri dikimi gerçekleştirilmiştir.

Tabiat Parkı ve çevresinde, adi tosbağa, bozkır keleri, kaya kertenkelesi, tarla kertenkelesi,  kör yılan, ok yılan, uysal yılan, yeşil kertenkele, karayılanlar, geritli engerek, tıknaz kertenkele, su yılanı, su kaplumbağası, çizgili kertenkele, kara kaplumbağası, suna, serçe, saksağan, ağaçkakan, karga, üveyik, martı, saz delicesi, şahin, kerkenez, sivri fare, kirpi, yarasa, tavşanı, gelengi, domuz, tarla faresi, sincap gözlemlenmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir