Konya: Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı

Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı; Konya’nın Seydişehir İlçesi, Taraşçı Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 330,79 hektar alana sahiptir.

Tabiat Parkı civarı bozkır ormanı denilen Toroslar’ın kuzeye bakan eteklerinde bulunan ve iklimsel faktörlere göre iç kısımlara kadar uzanan bir vejetasyona sahiptir. Anadolu Karaçamı ve Toros Göknarı ile birlikte bazı mMeşe ve Ardıç türleri buradaki ekosistemin en belirleyici türleridir.

Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı kayalık alanlarıyla birlikte çok sayıda memeliye ev sahipliği yapmaktadır. Bitki örtüsü ve habitat zenginliği burada halen Bozayı, Vaşak, Kurt, Yaban keçisi ve Yaban Domuzu gibi büyük memelilerin barınabilmesine olanak sağlamaktadır.

Bunun yanında alan çok sayıda yırtıcı ve ötücü kuşa ev sahipliği yapar. Alanda Kaya Kartalı, Çakır ve Atmaca gözlenebilmekte ve üremektedir. Boz Çıvgın, Karaleylek, Baştankara ve sıvacı türleri ile birlikte alan içinde 38 kuş türü yaşamaktadır. Kertenkele türleri ve kurbağa türleri ile 21 amfibi ve sürüngen türü yaşamaktadır.

Tabiat Parkının, yürüyüş ve günübirlik kullanım potansiyeli yüksektir. Tabiat Parkı’nın topografik yapısı farklı açılardan görsel zenginliğin izlendiği bakı noktalarına olanak sağlamaktadır. Doğuya doğru manzara panoramik görüntüler oluşturmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir