Kolombiya’dan İsrail’in Gazze’yi Hedef Almasına Sert Tepki

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı operasyon sonrası İsrail’in Gazze’yi hedef almasını Nazilerin Yahudilere yönelik zulmüne benzetti.

Haber Merkezi / İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın “hayvanlara” karşı mücadele kapsamında Gazze’nin “tamamen kuşatılacağını” duyuran açıklamasına yanıt veren Petro, “Nazilerin Yahudiler hakkında söyledikleri bunlar” dedi.

Kolombiya Devlet Başkanı Petro, açıklamasının devamında, “Demokratik halkların Nazizmin uluslararası politikada kendisini yeniden kurmasına izin veremeyeceğini” ifadelerini kullandı.

Petro, açıklamasının sonunda, Gallant’ın kullandığı ifadelerin “nefret söylemi” anlamına geldiğini ve devam etmesine izin verilmesi halinde “yalnızca bir soykırıma yol açacağını” söyledi.

Gallant, İsrail’in Gazze Şeridi’ni ve buradaki 2,3 milyon insanı “tamamen kuşatma altına aldığını” duyurdu ve bunun “elektrik yok, yiyecek yok, su yok, gaz yok” anlamına geldiğini söylemişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Biz hayvanlarla mücadele ediyoruz ve buna göre hareket ediyoruz” demişti.

Can kaybı bin 200’ü aştı

Öte yandan Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarının neden olduğu can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail’in 3 günden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 493 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 751 kişinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, aralarında Kudüs’ün de olduğu Batı Şeria’nın El Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya kentlerinde 7 Ekim’den bu yana toplam 15 Filistinlinin İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 800’ü geçtiği bildirildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” isimli saldırıda en az 800 İsrailli öldü. Saldırıda 2 bin 400 İsraillinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir