Kılıçdaroğlu’ndan Roboskili Ailelere: Adaleti Sağlayacağız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Helalleşme Buluşması” kapsamında Roboskili Ailelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu “Helalleşme Buluşması” kapsamında daha önce de 28 Şubat mağdurları ve Şenyaşar Ailesi’yle bir araya gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Helalleşme Buluşması” kapsamında, Roboskili Ailelerle bir araya gelmek için Şırnak’a gitti.

Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ve Uludere Alt Komisyonu’nda çalışmalarına devam eden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök eşlik etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Şerafettin Elçi Havaalanı’nda karşılanan Kılıçdaroğlu, Roboski’ye geçti. Yol boyunca askeri zırhlı araçlar ve askerler yoğun güvenlik önlemi aldı.

“Anneler bizden adalet istiyorlar”

Buluşmada Roboskili Aileler adına konuşan Zeki Encü, “Buraya gelmeniz bizi mutlu etti. Roboski’ye adalet gelmeden Türkiye’ye adalet gelmez. 11 yıldır adalet arıyoruz. İktidara geldiğinizde bu sorunu çözmenizi istiyoruz,” dedi.

Ailelerin konuşmalarından sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım, olayın aydınlatılması lazım,” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ölenler geri gelmeyecek. Ben bunun farkındayım, hepimiz farkındayız. Ama bir şekilde annelerin acılarını dindirilmesi lazım. Anneler hâlâ evlat acısıyla yaşıyorlar ve bizden adalet istiyorlar. Biz bu adaleti sağlayacağız. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, huzuru, barışı sağlamış oluruz.”

“Söz vermekle kalmayın”

Buluşmada söz alan Roboskili Barış Encü ise katliamın hâlâ aydınlatılmadığına ve adaletin tesis edilmediğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Ben Vedat Encü’nün kardeşiyim. Ailelerin hepsi mağdur. Bize yaşama hakkı vermiyorlar. Ben 2018’de bu olay nedeniyle cezaevine girdim ve 3 yıl 8 ay ceza aldım. Dört ay önce cezaevinden çıktım. Çıktıktan sonra Uludere Kaymakamlığı’ndan yardım istedim. Ama bana dedikleri şey, ‘Git tazminatını al, memur ol, kurtul’ oldu. Adalet gelmeden ben nasıl tazminatı alırım?

“Sizden isteğim ve talebim sadece söz vermekle kalmayın. Herkes buraya geldi söz verdi; ama görüyorsunuz annelerin gözü hâlâ yaşlı. Her akşam annem gidiyor yatağa bakıyor, oğlu yok. Türkiye’nin adaleti Roboski’den geçer. Roboski çözülmeden Türkiye’de adalet, kardeşlik olmaz. Kimse bize boş hikâye anlatmasın. Hepimiz neyin gerçek, neyin yalan olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Sadece adalet istiyoruz.”

Açıklamadan sonra Kılıçdaroğlu, heyetle birlikte köyden ayrıldı.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir