Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ü Ziyaret Etti: Türkiye’nin Değişime İhtiyacı Var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü, TDP Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Haber Merkezi / Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ziyaret heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcıları, Gülizar Biçer Karaca, Gökçe Gökçen ve Muharrem Erkek de hazır bulundu.  Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, görüşmelerinin ardından parti genel merkezi önünde ortak açıklama yaptı.

Güzel bir görüşme olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Halil İbrahim sofrasını büyütmek zorundayız” dedi.

TDP Lideri Sarıgül ise, “İnanıyorum ki Türkiye’yi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan aday sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İnanıyorum ki Türkiye’yi raylarına oturtacak olan aday sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki süreç içinde Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar için de Halil İbrahim sofrasını büyütmek zorundayız. Türkiye’de anneler, babalar, öğrenciler, gazeteciler, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük bir endişe duyuyor.

Birlikte olmak lazım, Türkiye’yi yeniden inşa etmek lazım. Kadın erkek eşitliğini sağlamak lazım. Demokrasiyi getireceksek o zaman siyaseten görevimizi yerine getireceğiz. Bu ayrıntıları Sayın Sarıgül ve arkadaşlarıyla konuştuk, dertleştik, güzel bir görüşme oldu.”

Sarıgül ise şöyle konuştu:

“Türkiye cumhuriyetinin inşallah 13’üncü cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Değişim Partisi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıyı arzu ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirecek en doğru aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur.

İnanıyorum ki Türkiyemiz’i raylarına oturtacak aday Kılıçdaroğlu’dur. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bugünler birleşme günü. Armudun sapı üzümün çöpü deme günü değil. Toplumsal konuşma günü. TDP olarak inşallah 13’üncü cumhurbaşkanımızı genel merkezde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.

14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, inançlara saygıda laiklik kazansın. İnşallah 13’üncü cumhurbaşkanımıza yolunuz açık olsun Allah’ım her zaman sizi korusun.”

Kılıçdaroğlu, daha önce de Milli Yol Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Memleket Partisi’ni ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu’nun sonraki durağı ise Demokratik Sol Parti (DSP) olacak. Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Önder Aksakal ile DSP Genel Merkezi’nde görüşecek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir