Kılıçdaroğlu: Erdoğan, Bizi İzlemeye Devam Etsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ittifakın cumhurbaşkanı adayının olmadığı” yönündeki açıklamasına yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Telaşlanmasın Erdoğan, bizi izlemeye devam etsin” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında, “Ama kendisine bir mesajım olmuştu. Elektrik zammındaki KDV’yi sıfırlasın, Haziran’a kadar. Ve bizi izlemeye devam etsin, görecek, geliyor gelmekte olan” dedi.

Yenimahalle Belediyesi, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın görevdeki 13. yılında “Cumhuriyetimizin II. Yüzyılına Yeni Adım” programı düzenledi.

Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkaları Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcı Cafer Güneş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal da katılımcılar arasında yer aldı.

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın iktidara gelme ihtimalinde Türkiye’nin geleceğinin nasıl şekilleneceğinden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Efendim öncelikle hepinize yürekten teşekkür ederim. Programa halk oyunlarıyla başladık. Anadolu’nun 7 bölgesinden hepimizi heyecanlandıran güzel oyunları izledik. Aslında kadim Anadolu kültürünün ne kadar değerli olduğunu, ne kadar önemli olduğunu ve o kadim kültürün yaşaması için bize ne görevlerin düştüğünü oyunları seyrederken bir daha hatırladım. Beraber olmalıyız, birlikte olmalıyız. Birlikten güç doğacaksa gücümüzü göstermeliyiz. O zaman küçük ayrıntılarda boğulmamalıyız.

Birlikten güç doğarsa bundan en büyük yararı millet ve vatan görecektir. Bayrağımız özgürce dalgalanacaktır. Demokrasi içinde her birimiz düşüncelerimizi özgürce ifade edeceğiz. Hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamayacağız. Herkesle kucaklaşacağız. Ayrıştırdılar, böldüler, kin duymamızı sağlamak için çaba harcadılar. Ama inadına ayrışmayacağız, inadına bölünmeyeceğiz, inadına hiç kimseye kin duymayacağız. Mevlana’nın duygusunu, sevgisini, Hacı Bektaş’ın duygusunu, sevgisini bu topraklarda yeşertmeye ant içtik, ant içiyoruz. Bunu yapacağız, beraber yapacağız, birlikte yapacağız.

Sayın Genel Başkanım, önceki dönem Genel Başkanlarım, Millet İttifakını oluşturan saygıdeğer arkadaşlarım, bir yola çıktık. Bu yol milleti aydınlığa, milleti umuda, milleti sevgiye götürme yoludur. Bir arkadaşımızın dediği gibi bu yolda hiç kimsenin kişisel bir beklentisi yoktur, olamaz da zaten. Biz beraber yola çıktığımız zaman, birlikte mücadele ettiğimiz zaman, yine bir arkadaşımın ifade ettiği gibi güven duygusunu pekiştirmiş olacağız. Güven duygusu, güven kadar değerli bir şey yoktur ve bu değeri büyütmek zorundayız.

Belediye başkanlarımız çaba harcıyorlar. Gerçekten de çaba harcıyorlar. Seçimlerden önce belediye başkanlarımızın aleyhine neler söylenmedi ki, neler söylenmedi. Efendim makbuzları bilmem teröristler toplayacakmış paraları. Yok efendim yardımlar kesilecekmiş. Ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Tam tersine yardımlar büyüdü. Söyledim belediye başkanı arkadaşlarıma belediye başkanlığı yaptığınız yerde bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek bir çocuk bile. Herkesi kucaklayacaksınız ve ayrım yapmayacaksınız.

Kreşler açacaksınız dedim yoksul mahallelerden başlayarak, fakir mahallelerden başlayarak. Anneler sevgi içinde getirip çocuklarını oraya bırakabilmeli. Bu mücadeleyi yaptık. Bir belediye başkanımız ifade etti bütün engellemelere rağmen yapıyoruz biz bunları dedi. Birde düşünün, millet ittifakının iktidarını düşünün. Hiçbir engellemenin olmadığı ve belediye başkanlarının da sonuna kadar gücünü halk için, emeğini halk için, alın terini halk için harcadığını düşünün. Çok daha güze, çok daha mükemmel, çok daha huzurlu bir Türkiye’yi inşa etmez miyiz? Edeceğiz. Allah’ın izniyle edeceğiz, birlikte yapacağız, beraber yapacağız, güç birliğiyle yapacağız.

“Cumhuriyet’i büyüteceğiz; el birliğiyle, gönül birliğiyle büyüteceğiz”

Ayrışmadan, bölünmeden, kavga etmeden yapacağız. Bizi kavga ettirmek isteyebilirler, bir şeyler yapmak isteyebilirler, onların bu konuda maharetleri de var. Ama bizimde aklımız var, bizim vatan sevgimiz var, bizim bayrak sevgimiz var. Bizim düşündüğümüz Türkiye’nin itibarı var. Sadece bölgesinde değil bütün dünyada Türkiye’nin itibarı var. Biz bunu düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Ve inşallah Cumhuriyet’in yüzüncü yılında güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Buna ahdettik. bu kadim Cumhuriyet’i büyüteceğiz; el birliğiyle, gönül birliğiyle büyüteceğiz.

Efendim belediye başkanlarımızı gayet güzel alkışladınız. Ben bir daha alkışlamanızı isterim. Çünkü belediye başkanlarımız neleri yapmamız gerektiğini fiilen alanda uyguluyorlar. Birde düşünün bütün Türkiye’de millet ittifakının iktidar olduğunu düşünün, işsizlikle nasıl mücadele ettiğimizi düşünün. Huzur getirmek için nasıl mücadele ettiğimizi düşünün. Türkiye’de hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucakladığımızı düşünün. Barışın egemen olduğu bir coğrafyayı düşünün, huzurun egemen olduğu bir coğrafyayı düşünün.

Belediye başkanlarımız yapacaklarımızın bugünkü öncüleridir. Ve belediye başkanlarımız sadece CHP’nin değil millet ittifakının belediye başkanlarıdır. Bunu da açıkça buradan ifade ediyorum. Onlar yapmıyorlar herkesi kucaklıyorlar herkesi ve onlar ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. O nedenle belediye başkanlarımızı bir kez daha alkışlayın diye ifade ettim. Evet alkışı hak ediyorlar. Ve göreceksiniz inşallah sizlerin desteğiyle iktidar olduğumuzda göreceksiniz hep birlikte hep beraber millet ittifakını alkışlayacaksınız. Bunun günü yakındır. Bunu da bilmenizi isterim. Beraber, birlikte bunu da yapacağız.

Küçük bir ayrıntı. Belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Millete hesap verme onurunu yaşıyorlar. Hesap vermek, millete hesap vermek. Topladığı verginin, aldığı paranın hesabını millete vermek. Bu onuru inşallah Millet İttifakı olarak biz de yaşayacağız. Sizlerin desteğiyle, sizlerin gönlünden geçen engin destekle inşallah bunları birlikte yaşatacağız. Hepinize en içten sevgiler, saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun diyorum.”

“Erdoğan, bizi izlemeye devam etsin”

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ittifakın cumhurbaşkanı adayının olmadığı” yönündeki sözlerinin anımsatması üzerine “Telaşlanmasın Erdoğan, bizi izlemeye devam etsin” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Ama kendisine bir mesajım olmuştu. Elektrik zammındaki KDV’yi sıfırlasın, Haziran’a kadar. Ve bizi izlemeye devam etsin, görecek, geliyor gelmekte olan.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir