Kılıçdaroğlu Balıkesir’de Konuştu: Artık Değişim Zamanı

Balıkesir’de halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin karamsar bir dönemde olduğunu biliyorum, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha, anlayışa ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, artık birleşelim” dedi ve ekled:

Haber Merkezi / “Bir çocuğumuz açsa aslında 85 milyon açız demektir. Bir çocuğumuzun evindeki doğalaz parası ödenmedi diye kışın ortasında doğalgazı kesiliyorsa aslında hepimiz soğuktayız demektir. Altı lider birlikteyiz, hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de halka seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin karamsar bir dönemde olduğunu biliyorum, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha, anlayışa ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, artık birleşelim” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Bir çocuğumuz açsa aslında 85 milyon açız demektir. Bir çocuğumuzun evindeki doğalaz parası ödenmedi diye kışın ortasında doğalgazı kesiliyorsa aslında hepimiz soğuktayız demektir. Altı lider birlikteyiz, hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz.”

Yüz bin öğretmen atamasının Cumhuriyet’in 100. yılında yapılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu,”Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de öğrenci de olacak” dedi.

İktidara gelmesi durumunda emekliye verilecek ikramiyeye ilişkin Kılıçdaroğlu, “Benim sözüm sözdür, emekliye ramazan ve kurban bayramında asgari ücret kadar bir ikramiye vereceğiz. Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Parayı söke söke alacağım, emekliye, işçiye, üreticiye, alın teri dökene vereceğim” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“418 milyarlık malı götürdüler. Son kuruşuna kadar nerede olduğunu biliyorum ve tamamını bu ülkeye getireceğim. O paralar çalındı, alacağım ve getireceğim, endişe etmeyin.”

“Türkiye’de 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var, en geç iki yıl içerisinde Suriye’ye uğuralayacağız” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gönderemezsin diyorlar. Bay Kemal gönderecek. Onların Suriye’de can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bizim çocuklarımız asgari ücertin yarısıyla çalışıyor, onlara da yazık günah.”

Çiftçilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Dışarıdan petrol getiriyorsun dolar ödüyorsun, doğalgaz, kömür getiriyorsun dolar ödüyorsun. Ama güneş bedava, kimse bize güneş için fatura kesmeyecek. Söyledim, yine söylüyorum, Şanlıurfa’dan başlayıp bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz. Artan elektriği de satabileceksiniz.

Cumhurbaşkanlığına ait 16 uçağı satacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yangın söndürme uçakları alacağım, yeni filolar oluşturacağız. Ormanlarımızı söndüreceğiz. Orman yangınlarında canlılarımız yanıyor” diye konuştu.

“Kızılay’ı da düzelteceğiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Beş, altı, yedi yerden bağış alma dönemini bitireceğiz” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir