Kılıçdaroğlu Açıkladı: CHP Belediyelerinde Asgari Ücret 4 Bin 500 TL Olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video mesajda “CHP belediyelerinde, yani sosyal demokrat belediyelerde en düşük ücret yani asgari ücret 4 bin 500 lira olacak” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi / CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ayrıca belediyelerimizle bu hafta sonu Kayseri’de buluşup kara kış fonunu konuşacağız. Biz kuracağız o fonu biz. Yalnız değilsin sevgili halkım, yanınızdayız. Bu felaketi birlikte, omuz omuza atlatacağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘Bu gece size bir haberim var’ notuyla videolu bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

”Bugün Merkez Bankası, şahsın emri ile akla mantığa sığmayan bir karar aldı. Biz 128 milyar dolar konusunu halkımıza söyleyince bu sorumsuz saray avaneleri pankart indirme derdindeydi. En büyük dertleri çevirdikleri alavereli kimse bilmesin. Açıkca arka kapıdan dolar sattılar. Birilerini zengin ettiler.

Erdoğan’ın durumu ortada. Bir ekonomik intihar treninin lokomotifi oldu. Bu rezaletler dünyada ilk kez yaşanmıyor. TÜİK rakamları oynuyorlar ya bu geçmişte Yunanistan’da yapıldı. Gidip baksınlar, sonuçları ne olmuş.

Açlığı algıyla yönetemezsiniz. Artık kendinize geliniz. Erdoğan’ın kendisi imza atsın tüm bunlara. Ayrıca saray ve şurekasının üzerine bugün yoğun çalıştık. Kararımızı da bildirerek geceyi kapatmak istiyorum: CHP’li belediyelerde en düşük ücret 4 bin 500 lira olacaktır.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir