Kemal Kılıçdaroğlu: Yolumuza Devam Ediyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Akşener’in açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bundan sonrası için düşünceleriniz nedir?” sorusuna, “Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar” şeklinde cevap verdi.

Haber Merkezi / Millet İttifakı’nın toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayı konusunda partisiyle istişare etmek üzere partisinin Genel İdare Kurulu ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına ret oyu verdiklerini açıkladı.

İYİ Parti Lideri Akşener, anketlerde ismi öne çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önerdiklerini ancak Millet İttifakı’nda bu önerinin kabul edilmediğini söyledi, iki belediye başkanına çağrıda bulundu.

Akşener’in sözlerinin ardından ilk yorum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, “Hiç merak etmeyin taşlar yerine oturacak” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’na “Bundan sonrası için düşünceleriniz nedir?” diye soruldu. Kılıçdaroğlu, “Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamasının ardından CHP MYK’yı olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı net tutumu ve İstanbul-Ankara Belediye Başkanlarına yaptığı çağrı değerlendirilecek.

Kılıçdaroğlu’ndan SOL Parti TİP’e ziyaret

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30’da SOL Parti’yi ziyaret etti.

Genel merkezde yapılan görüşmede CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı da yer aldı. CHP heyetini SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen karşıladı.

Kılıçdaroğlu, ayrıca, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile de Meclis’te bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın heyetinde ise TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yer aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir