Kartal’dan Twente Açıklaması: Rövanş Maçına Avantajla Gitmek İstiyoruz

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi play-off turunda FC Twente ile karşılaşacak. Karşılaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan İsmail Kartal, “Zamanla yarışıyoruz. 2-2,5 gün bir vaktimiz var. Elimizdeki en sağlıklı, en dinlenmiş oyuncularımızla Twente maçına en güzel şekilde kendi taraftarlarımızın önünde çıkıp güzel bir sonuçla rövanş maçına avantajla gitmek istiyoruz.” dedi.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samsunspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Maçla ilgili İsmail Kartal, “Samsunspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Maça çok iyi başlayamadık. Bu kadar güzel bir futbol şehrinde bu kadar güzel bir ambiyansta daha güzel bir zeminde oynamayı çok isterdik.

Zemin ilk 15 dakikalık bölümde oyuna tutuk başlamamızı sağladı, istediğimiz pas organizasyonlarını yapamadık. Yavaş yavaş oyunu ele aldık. Devre arasında sahanın pozisyonunu konuştuk. Kendi pozisyonumuzun nasıl olması gerektiğiyle ilgili oyuncularımızla yaptığımız konuşma sonucunda bugün kazandık. Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımızı tebrik ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

Galibiyeti, dün vefat eden eski Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Erdikler’e armağan ettiklerini belirten İsmail Kartal, “Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu galibiyeti ona ve ailesine armağan ediyoruz” dedi.

Yeni transferlerin oyuna katkısına da değinen Kartal, “Yeni transferlerimizin kalitesi ve takıma katacakları belli. Bunları bildiğimiz için biz onları transfer ettik. Ama daha tam hazır değiller. Bizimle beraber hafta içi 1 haftalık antrenman yaptılar. Zaman içerisinde fiziksel olarak takımın seviyesine geldiklerinde çok daha iyi bir şekilde takımımızın oyun gücünü arttırarak katkı vereceklerine inanıyorum. 2 oyuncumuzun ayaklarına kramp girdi.

Bu oyuncularımızın daha %100 hazır olmadıklarını gördük, zaten biliyorduk. Maçtan önce planlamıştık, 50-60 dakika oynatacaktık. Cengiz için öyle oldu, Fred biraz daha oyunda kaldı. Zaman içerisinde bu oyuncularımızın da seviyesini fizik olarak yükselttiğimiz zaman takıma çok daha iyi katkılar sağlayacaklarını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Son olarak perşembe günü UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda konuk edecekleri Twente maçıyla ilgili değerlendirme yapan İsmail Kartal, “Zamanla yarışıyoruz. 2-2,5 gün bir vaktimiz var. Elimizdeki en sağlıklı, en dinlenmiş oyuncularımızla Twente maçına en güzel şekilde kendi taraftarlarımızın önünde çıkıp güzel bir sonuçla rövanş maçına avantajla gitmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir