Kartal’dan “Derbi” Açıklaması: En İyi Şekilde Hazırlanacağız

Kayserispor karşılaşması sonrası açıklamalara bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu maç geride kaldı. Bu gece İstanbul’a gidiyoruz, yarın sabah antrenmanımız var. Hafta sonuna kadar en iyi şekilde derbiye hazırlanacağız” dedi.

Haber Merkezi /Süper Lig’in 17. hafta karşılaşmasında Kayserispor ile Fenerbahçe, karşı karşıya geldi. Hakem Zorbay Küçük’ün yönettiği karşılaşmadan Fenerbahçe 4-3 galip ayrıldı ve ligde liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri, 8. dakikada Cengiz Ünder ile 40, 50 ve 79. (P) dakikalarda Michy Batshuayi kaydetti. Ev sahibi ekibin golleri ise 45+4. dakikada Kemen, 56. dakikada Thiam (P) ve 73. dakikada Thiam’dan geldi.

Fenerbahçe, bu galibiyet ile puanını 43’e yükseltirken, Kayserispor ise 29 puanda kaldı. Fenerbahçe, Süper Lig’in 18. haftasında 24 Aralık Pazar günü Galatasaray’ı konuk edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Kartal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Maça iyi hazırlandık. 2-0 öne geçtik. 2-0’dan sonra rahat bir şekilde 3’ü, 4’ü bulup maçı rahat tamamlayarak 3 puanı alabilirdik. Devre biterken arkaya uzun bir top, savunmada anlaşmazlık ve bir gol yedik: 2-1. İkinci yarıya yine iyi başladık: 3-1. Sonra yine yaptığımız basit hatalardan dolayı goller yedik. Böyle basit goller yememeliyiz. Daha önce de 2-0 ya da 3-1’den sonra maçı daha rahat tamamlayabilirdik. Maç 3-3’e geldi.

3-3’e geldikten sonra ortam da gerildi. Sonuçta 4-3 kazandık, 3 puan aldık. Galibiyet güzel ama biz bu kadar kolay gol yememeliyiz. Sonuçta şampiyonluğa oynayan bir takımız. Hedeflediğimiz gibi 3 puanı aldık ama 3 puanımız biraz hasarlı oldu. Gördüğümüz kırmızı kartlar var. Bu kırmızı kartlar nasıl oldu, niçin oldu tam detaylı bir şekilde konuşmadım. Ona göre kendimizce bir değerlendirmemiz olacaktır.”

Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgiliyse İsmail Kartal, “Bu maç geride kaldı. Bu gece İstanbul’a gidiyoruz, yarın sabah antrenmanımız var. Hafta sonuna kadar en iyi şekilde derbiye hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir