Jorge Jesus’un Hayali Fenerbahçe Taraftarını Heyecanlandırdı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Sevilla’nın konuğu olacak Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jorge Jesus, “Üçüncü kez Avrupa Ligi finali oynamanın hayalini kuruyorum. Kaybettiğim finallerden bir tanesi Sevilla’ya karşıydı. Şu anda son 16 turundayız. Bu turda her şey mümkün” dedi.

Haber Merkezi / İyi bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirten Jorge Jesus, “Güçlü, bu turnuvada güzel tarihi olan bir takıma karşı oynayacağız. Bu kupayı 4 defa kazandılar. Kaliteli ve yüksek seviyede oyuncuları var. Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’den 3 oyuncuya sahipler. Bunu söylemek bile onların kalitesini gösteriyor. Biz de Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. 2 aşamalı bir eleme olacak. İlk maçta iyi bir sonuç alıp, turu İstanbul’a taşıyıp, turu geçecek gücümüz var” diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin ligi şampiyon tamamlamak olduğunun altını çizen Jorge Jesus, konuşmasına şöyle devam etti: Daha önce belirtmiş olduğum gibi bu turnuvada hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Biliyoruz ki biz bu turnuvada favori değiliz. Özellikle son 16 turu veya çeyrek finale kaldığınızda bu turnuvanın seviyesi Şampiyonlar Ligi seviyesi gibi oluyor.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın TSİ 23.00’te Sevilla’nın konuğu olacak Fenerbahçe, İspanya’ya hareket etmeden önce bir basın toplantısı düzenledi.

Sevilla karşılaşmasını değerlendiren Teknik Direktör Jorge Jesus, “Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Bu turnuvada güzel bir tarihi olan takıma karşı oynayacağız. Son yıllarda bu kupayı 4 defa kazandılar. Kaliteli ve yüksek seviyede oyuncuları var. Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin Milli Takımından 3 oyuncuları var ve bunu söylememiz bile onların kalitesini gösteriyor. Diğer oyunculardan bahsetmesek dahi bu bile bizim için göstergedir. Ama biz de Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. İki aşamalı bir eleme olacak. İnanıyoruz ki ilk maçta iyi bir sonuç alarak seriyi İstanbul’a taşıyıp turu geçecek gücümüz var.” dedi.

Üçüncü kez Avrupa finali oynamanın hayalini kuruyorum

Üçüncü kez Avrupa Kupası’nda final oynamanın hayalini kurduğunu ifade eden Jesus, “Üçüncü kez Avrupa finali oynamanın hayalini kuruyorum. Kaybettiğim finallerden bir tanesi de maalesef Sevilla’ya karşıydı. Şu anda son 16 turundayız ve bu turda her şey mümkün. Bu seviyede her şey olabiliyor. Eğer biz bu turu geçersek Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalacağız ve eğer kura şansı da yanımızda olursa bizim için bu turnuvada her şey olabilir.” diye konuştu.

Bugüne kadar takım için en iyi olan sistemi oynadıklarının altını çizen Jorge Jesus, Sevilla karşısındaki sisteme dair şunları söyledi:

“Fenerbahçe, bu sezon Avrupa Ligi’nde 10 maç yaptı ve bu 10 maç sonunda 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Son 16 turuna kalırken güzel bir performans sergiledik. Turnuvaya iyi bir başlangıç yaptık. Oynadığımız maçlarda pek çok farklı sistemle mücadele ettik. Dolayısıyla her maç takım için en iyi sistem hangisiyse o sistemi seçeceğiz. Ama şuna emin olabilirsiniz ki yarın oynayacağımız sistem takımın alışık olmadığı bir sistem olamayacak. Muhakkak daha önce oynadığımız bir sistemde oynayacağız.”

Turnuvadaki hedeflerini sıralayan Portekizli çalıştırıcı, “Daha önce de belirtmiş olduğum gibi bu turnuvadaki hedefimiz her zaman gidebildiğimiz kadar uzağa gitmekti. Biliyoruz ki biz bu turnuvada favori değiliz, çünkü özellikle Son 16 turuna kaldığınızda veya çeyrek finale kaldığınızda bu turnuvanın seviyesi Şampiyonlar Ligi seviyesi gibi oluyor. Çok güçlü takımlar var ama biz de iyi bir performans sergiledik.

Bizim tabii ki ana hedefimiz Türkiye Ligi’ni kazanmak. Avrupa Ligi’ne de güzel bir başlangıç yaptık, iyi bir 10 maç geçirdik. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Sevilla güçlü ve tecrübeli bir takım. Fenerbahçe’ye göre bu turnuvada daha tecrübeli bir takım. Ama bizim de kendi imkanlarımız var. Biz önümüze bakıyoruz. Biz bu turnuvayı kazanmak için favorilerden biri değiliz ama inanıyoruz. Adım adım bu şansımızı arttırabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Süper Lig ile ilgili basında çıkan haberlere açıklık getirmesi yönündeki soruyu Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, şöyle cevapladı:

“Avrupa Ligi maçını konuşmak için bir aradayız. Türkiye Ligi’yle ilgili konuşacak vaktimiz olacaktır. Dolayısıyla sorunuza direkt bir cevap veremem ama şunu söyleyebilirim; şu anda Türkiye Ligi’ni kazanmak için iki güçlü rakip olan Fenerbahçe ve Galatasaray yarışıyor. Şampiyonluğu kazanmaya yakın olan iki takım bu ve şu an lig belirlenmiş değil.

Geri kalanıyla ilgili pek fazla yorum yapmak istemiyorum. Benim düşüncelerim, benim kafamdaki düşüncelerimdir. Kimse bana bir fikir vermez. Bir teknik direktör olarak her zaman ben kendi düşüncelerime sahip olurum. Belirtmiş olduğum gibi şu anda Sevilla maçı için buradayız ve başka bir şey söylemek istemiyorum.”

Sevilla maçı öncesinde takımdaki sakat oyuncularımızın durumuna dair kısa bir açıklama yapan Jesus, “Şu anda takımımızda bir tane sakat oyuncu var, o da Luan Peres. Bildiğiniz üzere Rennes maçında bir sakatlık yaşamıştı. Batshuayi sakatlığını atlattı, iyileşti ve yarın kadroda olabilecek. Bu anlamda sadece Luan Peres’in iyileşmesini bekliyoruz.

Umarım o da kısa sürede takıma katılır; çünkü o benim oyunumda, özellikle de defansif anlamda önemli bir oyuncu. Batshuayi şu anda kadroda olabilecek durumda. Tabii bugün bir antrenmanımız daha olacak, Sevilla’da da bir antrenmanımız olacak. Bu antrenmanlarda bir sıkıntı yaşamazsa şu anda kadroda olabilecek durumda diyebilirim.” dedi.

“Orada oynayacağımız zor atmosfere hazırız”

Jorge Jesus, sözlerini şu şekilde noktaladı: Sevilla oyuncuları baskı altında oynamaya alışkın oyuncular; çünkü her zaman büyük takımlarda oynadılar. Dünyanın en iyi milli takımlarında oynayan oyuncular, dolayısıyla onlar bu tarz baskı ortamlarına alışkınlar. Aynı zamanda onlar için gururları çok önemli. Eminim ki perşembe günü oynayacakları maçta kendilerini -kapasitelerini, değerlerini- göstermek isteyecekler.

Evet, Atletico Madrid’e 6-1 kaybettiler ama bu benim için bir gösterge değil. Zor bir maç olacak. Biz de orada oynayacağımız zor atmosfere hazırız. Orada taraftarların çok ateşli bir atmosfer oluşturacağını biliyoruz. Ama biz karşılaşacağımız her şeye hazırız. Eğer taktiksel anlamda onlardan daha iyi olursak ki bunun altını çiziyorum, biz orada iyi bir şans yakalayabiliriz ama biz taktiksel olarak onlardan daha iyi olamazsak çok zorluk yaşarız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir