Enner Valencia: Kalitemizi Biliyoruz

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Sevilla’nın konuğu olacak Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Enner Valencia, “Zor bir maç olacağını biliyoruz; çünkü güçlü ve tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz de kalitemizi biliyoruz.” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Son dönemimizde iyi bir performans yakaladığımızı biliyoruz. Dolayısıyla bu maçtan iyi bir sonuç almak bizim için önemli olacak.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ve yıldız futbolcu Enner Valencia, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda deplasmanda yarın Sevilla ile oynayacağı mücadelenin hazırlıklarının devam ettiği Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Teknik Direktör Jorge Jesus’un açıklamalarından sonra karşılaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Enner Valencia, şunları söyledi:

“Zor bir maç olacağını biliyoruz; çünkü güçlü ve tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz de kalitemizi biliyoruz. Son dönemimizde iyi bir performans yakaladığımızı biliyoruz. Dolayısıyla bu maçtan iyi bir sonuç almak bizim için önemli olacak.

Tanrıya şükürler olsun ki hep birlikte güzel bir sezon geçiriyoruz. Sezona başladığımızda hedefimiz çok netti; ligi kazanmak ve bu anlamda iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Şimdiyse farklı bir turnuvada, Avrupa arenasında maça çıkacağız ve o maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Farklı bir turnuva ama biz her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Öncelikle hocanın güvenini hissetmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hocamız da geldiği ilk günden beri bunu bütün oyunculara hissettiriyor. Sadece bana değil bütün takıma bu güveni hissettiriyor. Lig, Kupa ve Avrupa maçları oynadık ve bu maçlarda bütün oyuncular süre buldu. Dolayısıyla takım için hocanın güvenini hissetmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde oyuncular arasında rekabet de artıyor.”

Sevilla ile Fenerbahçe’nin sistem benzerliği sorusunu Enner Valencia, şöyle cevapladı: “Benzer dizilim bir avantaj gibi gözükebilir ama önemli olan maç başladığında bunu sahaya ne kadar yansıtabildiğinizdir. Bütün çalışmalarınızı yaparsınız ve rakibi nereden vurabileceğinize çalışırsınız, güçlü yönlerinizi nasıl kullanabileceğinizin çalışmalarını yaparsınız ama bunların ne kadarını sahaya yansıtabildiğiniz önemlidir. Umarım bizim için iyi bir akşam olur ve iyi bir sonuç alırız.”

Valencia, sözleşmesine dair soruya ise şu cevabı verdi: “Kulüple görüşmeye devam ediyoruz. Bir anlaşmaya varılmasını umuyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir