İYİ Parti Lideri Akşener’den “Parlamenter Sistem” Çıkışı

Partisinin Denizli aday tanıtım programında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “İstanbul ve Ankara’nın alınması 2023’te bu ucube sistemin değiştirilmesine yönelik önemli bir umuttu ama olmadı” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Önce yerel seçimlerde daha sonra da 2028’de, bu ucube sistemi değiştirmek kaydıyla yol yürüyeceğimizi ilan ediyoruz. Allah’ın izni ve sizlerin teveccühü ile seçimi alacağımıza inanıyorum. Sonra da çok hızlı bir şekilde parlamenter demokrasiye geçiş sağlanacak.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Denizli aday tanıtım toplantısında konuştu. “Çok zorlu bir yolculuğu, çoban ateşini Denizli’den başlattık” diyerek sözlerine başlayan İYİ Parti Lideri Akşener, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Buradaki dava arkadaşlarımın gayreti ile yürüdük. Sanki dün gibi, bugün yine buradayız. İki genel, bir yerel seçim geçirmişiz; ikinci yerel seçimde yine buradayız. İyi ki ‘Yürü abla, kardeş, anne demişsiniz. Türkiye’ye bir nefes olma yolundayız.

Eskiden siyasetçi parmağını seçmene sallayamazdı. Birinin oyu ve diğerinin oyu eşitti. Her oy bir vebaldi. Şimdi bu Türkiye terk etti. Siyasetçi, lord haline geldi, seçmenin siyasetçi karşısında hazır ol da durmasına döndük.

Seçmen istismar edildi, ayrım gözetildi. Ama biz milletin sesine kulak vermek zorunda olduğumuz konusunda yola çıktık. İyi, kötü başarılı olduk. Sayemizde emekli maaşlarına dikkat çekilmişse, vatandaşın, seçmenin sesi olma görevimizdendir.

İktidar hizmet etmekle, muhalefet ise vatandaşın avukatı olmakla görevlidir. Birbirlerini gagalaya gagalaya bunu unutuyorlar. Biz esnaf esnaf gezerek, kadının, sanayicinin, öğrenmenin, emeklinin var olduğunu kayda aldırdık ve seçmenin sesini meclise getirdik. Sonuç olarak iktidarın gözünü onlara çevirdik. Çok başarılı olduk mu? Tam değil.

Bizim fikirlerimiz vatandaştan yana! Mesela, en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Kimsenin elini sıkmayan hür ve müstakil adayları ile İYİ Parti var. 2028 yılında genel seçimlerde; iyi belediyeciliği görerek bunlar çalmıyor, yandaş kayırmıyor diyerek İYİ Parti’yi iktidar edeceksiniz.”

“Meselemiz bu sistemin değişmesidir”

Bir partilinin “Parlamenter sisteme dönecek miyiz?” sorusuna Akşener, “Hukukun, adaletin, demokrasinin, ekonominin oluşması için bir adam sisteminden, tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmış bu siyasetten Türkiye’yi çıkarmamız lazım. Burada kimse düşmanımız değildir.

Bu sistemin başına şurada oturan arkadaşların hangisini koysak, namuslarına, şereflerine, dürüstlüklerine ben kefilim ama bir sene sonra hepsi kafayı yer. Her şeyi tek bir kişinin kararına bıraktığınızda oradan karar çıkmaz. Orada çok daha fazla yanlış olur. Meselemiz Sayın Erdoğan’ın gitmesi, yerine bir başkasının gelmesi değil, bu sistemin değişmesidir” şeklinde cevap verdi.

İYİ Parti Lideri Akşener, konuşmasının ardından başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. İYİ Parti Denizli adayları:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk
Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Fatih Coşkun
Çivril Belediye Başkan Adayı İsmail Çorbacıoğlu
Babadağ Belediye Başkan Adayı Ali Atlı

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu
Honaz Belediye Başkan Adayı Osman Çaybaşı
Sarayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Çelikak
Acıpayam Belediye Başkan Adayı Mahir Altu

Tavas Belediye Başkan Adayı Emin Barıner
Serinhisar Belediye Başkan Adayı Şükrü Averi
Bozkurt Belediye Başkan Adayı Zafer Kocaman
Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay

Çameli Belediye Başkan Adayı Sezai Turhan
Beyağaç Belediye Başkan Adayı Seyhan Demirel
Baklan Belediye Başkan Adayı Celal Tuğji
Güney Belediye Başkan Adayı Alaattin Gümüş

Çardak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakmak
Bekilli Belediye Başkan Adayı Kemal Karaman

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir