İYİ Parti Lideri Akşener, Yarın “Özü Başımıza” İçin De Pişmanlık Duyar Mı?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in “Şimdiki aklım olsa masaya dönmezdim. Benim asıl özeleştirim o. Bu yüzden özü başımıza gidiyoruz” şeklindeki pişmanlık ifadeleri parti içinde eleştiri konusu oldu.

Bir siyasetçinin bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını söyleyen İYİ Partili bir siyasetçi, “Siyasetçi aldığı kararları değerlendirir ama bunu yaparken ‘pişmanlık’ ifadesini kullanamaz. Bu güvensizliği büyütür. Yarın ‘özü başına’ kararından pişmanlık duymayacağını kim garanti edecek? Nasıl güvenecek insanlar?” diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz hafta Trabzon ziyaretinde Altılı Masa ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı. “Şimdiki aklım olsa masaya dönmezdim. Benim asıl özeleştirim o. Bu yüzden özü başımıza gidiyoruz” diyen Akşener bir de özür diledi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Akşener’in pişmanlık ifadeleri parti içinde eleştiri konusu oldu. Bir siyasetçinin bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını söyleyen İYİ Partili bir siyasetçi, “Siyasetçi aldığı kararları değerlendirir ama bunu yaparken ‘pişmanlık’ ifadesini kullanamaz. Bu güvensizliği büyütür. Yarın ‘özü başına’ kararından pişmanlık duymayacağını kim garanti edecek? Nasıl güvenecek insanlar?” diye sordu.

Öte yandan İYİ Parti’nin yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararının tartışması sürüyor. CHP’li yetkililer kamuoyu önünde yumuşak mesajlar verse de kulislerde karara dönük tepkisi sert.

İYİ Parti’nin iş birliğini reddetmesinin rasyonel bir karar olmadığını söyleyenler, “Akşener görevini yapıyor, CHP’ye kaybettirmeye dönük bir devlet aklı çalışıyor” iddiasında. Bu iddiada bulunanlara göre İYİ Parti kararının arkasındaki asıl hedef 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Gelecek seçimde İmamoğlu’nun olası adaylığının ilk yenilgisi yaşatılarak sakatlanmaya çalışıldığı ileri sürülüyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir