İsmail Kartal: Turu Geçtiğimiz İçin Mutluyum

Adanaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “İstediğimiz oldu ve güzel bir galibiyet elde ettik. Farklı bir galibiyetle turu geçtiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Haber Merkezi / Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında Fenerbahçe ile Adanaspor, Şükrü Saraçoğlu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Çağdaş Altay’ın yönettiği karşılaşmadan Fenerbahçe, 6-0 galip ayrılarak, adını son 16’a yazdırdı.

Fenerbahçe’ye turu getiren golleri, 29. dakikada Lincoln Henrique, 39, 50, 68 ve 71. dakikalarda Michy Batshuayi ile 81. dakikada Mert Hakan kaydetti.

Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi, 22 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacak. Son 16 turunda maçlar 6-7-8 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Bu akşam evimizde Adanaspor’u yenerek, turu geçmek istiyorduk. İstediğimiz oldu ve güzel bir galibiyet elde ettik. Farklı bir galibiyetle turu geçtiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum.

Bu maçta daha az şans bulan genç oyuncularımızı ve sakatlıktan dönen uzun süredir oynatmayı beklediğimiz Lincoln Henrique’ye şans verdik. Bütün oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Kazandığımız için mutluyuz. Adanaspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz.

Sezon başından beri söylediğimiz gibi çubukluyu giyen her oyuncu bizim için en değerli oyuncudur. Takım içinde herkesin birbirine karşı, bizim onlarla, onların bize karşı büyük bir saygısı var. Saygı çerçevesinde çalışıyoruz.

Oynayan, oynamayan herkesi mümkün olduğunca lig, Avrupa ve kupa maçlarında; takım içindeki dengeleri koruyarak, yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de en önemli şey herkesin birbirine saygılı olması. Takımda da çok güzel saygı var.

Erken hareket etmemiz gerekiyordu ki bu oyuncuları biran önce takıma kazandıralım. Üç kulvarda mücadele edeceğiz. Bu iki oyuncuyu hemen takımımıza kazandırmamızda Başkanımızın ve yöneticilerimizin birlikte büyük fedakarlıkları var. Onlara çok teşekkür ediyorum. Erkenden takıma katılarak, takıma adapte olmaya başladılar.

Bu şekilde de kadro derinliği olarak takımımızın orta ve uzun vadeli …İkinci yarıda çok daha fazla maç oynayacağız. Lig, kupa ve Avrupa maçları var. Üç kulvarda mücadele edeceğimiz için bu oyunculara ihtiyacımız vardı. Başkanımıza erkenden bu oyuncuları transfer ettiği için teşekkür derim.

Krunic bence ilk maçı olmasına rağmen iyi bir oyun çıkardı. Milan’dan transfer ettik. Ne yapacağını biliyor. Tecrübeli bir oyuncu. İstediğimiz bir oyuncuydu. 6 numara başladı, sonrasında stopere geçti. Stoper pozisyonunda da gayet iyi bir şekilde görevini yaptı. Her oyuncumuz gibi Krunic de bu akşam üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.

Şu anda yapmış olduğumuz iki transferle kendi balansımızı bulduğumuzu düşünüyorum. Duruma göre daha sonra belki bir tane daha bakabiliriz. (Bölge paylaşır mısınız?)  Bu konuda şuan bir şey paylaşamam. Belki önümüzdeki günlerde bir şey olabilir. Yüzde yüz bir oyuncu daha alacağız diye kendimizi şartlandırmış değiliz.

Herhangi bir oyuncunun bir yere gitmesiyle ilgili şuanda yüzde yüz bir karar vermiş de değiliz. Çağlar’la ilgili de bir karar vermedik. Bakacağız, bekliyoruz. Zaman içinde ne olup bitecek, ona göre değerlendireceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir