İsmail Kartal: Planlarımız Tuttu

Nordsjaelland karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Sadece top onlarda iken kendi ceza sahalarında kaleciyi de oyuna katarak bizi üzerlerine çekmeye çalıştılar. İlk devre bunu çok fazla başaramadılar. Yapmış olduğumuz baskılar sonucu golleri bulduk” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “2-0’dan sonra biraz daha ikinci bölgede kompakt kalarak onları daha fazla hataya zorlayarak çok da ön tarafa çıkıp takım boyunu uzatmadan kazandığımız topla da üçü dördü beşi aradık. Planlarımız tuttu, oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında sahasında Nordsjaelland’ı 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kartal’ın açıklamaları şöyle:

“Zor bir takıma karşı bu akşam mücadele ettik. Bu takımın Avrupa maçlarında hiç gol yemeden bütün maçlarını kazanması, kendi liginde hafta sonu Kopenhag ile 2-2 berabere kalması, iki puan farkla liglerince üçüncü olmaları… Oyun sistemleri var ve buna bağlı oynuyorlar. Genç ve koşan bir takım. Bunların bilincindeydik. Şu anda biz de iki kulvarda gidiyoruz.   Hem rotasyona gittim hem de dinlenmiş ve koşucu oyuncularla maça çıktım. Yapmış olduğumuz analizler doğrultusunda birkaç planımız vardı.

Oyunun başından itibaren plan tuttu. Öndeki baskı ki rakibi hataya zorlayarak kaptığımız toplarla ikinci golü öyle bulduk. İki tane de duran toptan gol bulduk. 3-1 kazandık ama ikinci yarıda da 3-4 pozisyonumuz var. Bunların bir iki tanesini gol yapabilirdik. Sonuç olarak bugün bu kadar futbol oynamayı seven ve oyun kültürü olan bir takıma karşı iyi mücadele ederek, iyi futbol oynayarak galip gelmek beni çok mutlu etti. Oyuncularımı tebrik ediyorum, taraftarlarımıza da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Daha dinlenmiş, oynamak isteyen… rakibe karşı böyle bir plan yaptık. Ön baskılar, arka planda da Djiku’yu zaman zaman orta alana çıkartarak, dönem dönem Serdar Aziz’i bire birlerde rakiplerle ön alana çıkartarak, bir oyuncu daha fazla baskı yaparak; rakibe çok fazla ikinci ve üçüncü bölgede oynama şansı vermedik. Sadece top onlarda iken kendi ceza sahalarında kaleciyi de oyuna katarak bizi üzerlerine çekmeye çalıştılar.

İlk devre bunu çok fazla başaramadılar. Yapmış olduğumuz baskılar sonucu golleri bulduk. 2-0’dan sonra biraz daha ikinci bölgede kompakt kalarak onları daha fazla hataya zorlayarak çok da ön tarafa çıkıp takım boyunu uzatmadan kazandığımız topla da üçü dördü beşi aradık. Planlarımız tuttu, oyuncularımı tebrik ediyorum.

Crespo bugün ilk maçına rağmen ki daha önce geldiğim sezonda da beraberdik. Bugün Avrupa maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Ufak tefek hataları olsa da gayet iyi bir oyun ortaya koydu. En önemlisi bir de gol attı. Golle başlaması hem onun adına hem de bizim adımıza çok güzel bir moral oldu. Biz bir takımız. Gerçekten Samandıra’da çok iyi çalışıyoruz. Oynayan oynamayan herkes birbirine çok büyük bir saygı gösteriyor. Bize saygı gösteriyorlar, biz de onlara saygı gösteriyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir