İsmail Kartal: Kazanmamız Çok Çok Önemliydi

Fatih Karagümrük galibiyetini değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Son haftalarda çıkışta olan bir Karagümrük takımı vardı. Sonuçta baktığınız zaman Süper Lig’de milli takımlara en çok oyuncu veren Fenerbahçe. Milli takımlara 13 oyuncu veriyoruz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Ve milli takımlarındaki oyuncularım 3 günde, 4 günde bir maç oynuyorlar. Bu kolay bir iş değil. Bir de öbür tarafından bakalım; ben hiçbir zaman sakatlıklara, eksiklere sığınan bir antrenör değilim demiştim ama maalesef bugün de önemli eksiklerimizle maça çıktık. O eksiklerin yerinde oynayan oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bugünkü maçı kazanmamız çok çok önemliydi.”

Süper Lig’in 13. hafta maçında Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük, Şükrü Saraçoğlu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe, liderliği yeniden Galatasaray’dan devraldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 48’de ve 58’de Dusan Tadic kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 39’da Can Keleş’ten geldi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe hanesine 3 puan ekleyerek 34 puana ulaştı. Fatih Karagümrük ise 14 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kartal’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Son haftalarda çıkışta olan bir Karagümrük takımı vardı. Sonuçta baktığınız zaman Süper Lig’de milli takımlara en çok oyuncu veren Fenerbahçe. Milli takımlara 13 oyuncu veriyoruz. Ve milli takımlarındaki oyuncularım 3 günde, 4 günde bir maç oynuyorlar.

Bu kolay bir iş değil. Bir de öbür tarafından bakalım; ben hiçbir zaman sakatlıklara, eksiklere sığınan bir antrenör değilim demiştim ama maalesef bugün de önemli eksiklerimizle maça çıktık. O eksiklerin yerinde oynayan oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bugünkü maçı kazanmamız çok çok önemliydi.

Bir de oyuncularım 1-0 geriden gelip ikinci yarıda maça bir karakter koydular. Devre arası soyunma odasında, daha önce geriden gelip maçları çevirmesini bildik diye oyuncularımla konuşmuştum. Sadece işimizi yapmamız gerektiğiniz, oyuna ağırlığımızı koyarak maçı kazanabileceğimizi hep beraber konuştuk.

Onlar da ikinci yarıya gayet iyi başladılar. Planladığımız gibi elimizdeki oyuncular da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Onları tebrik ediyorum. Maç başından sonuna kadar oyuncularımı destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.

Şu anda %100 herhangi bir arayışımız yok. Zaten sakat oyuncularımız da yavaş yavaş takıma gelmeye başladılar. Zaman içerisinde Başkanımız ve Yöneticilerimizle konuşarak, eksik yerlerimize devre arasında tabii ki takviyeler olabilir. Ama şu an önceliğimiz, 4 gün sonra oynayacağımız Nordsjaelland maçına elimdeki oyuncuları en iyi şekilde hazırlayarak oradan en iyi sonuçla gelmek.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir