İsmail Kartal: Aramıza Birkaç Oyuncu Daha Gelebilir

Kızılyıldız ile oynanan hazırlık maçı sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Zannediyorum ki Başkanımız ve Yöneticilerimizle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda aramıza birkaç oyuncu daha gelebilir” dedi.

Haber Merkezi / İsmail Kartal, takımdan ayrılacak ve kalacak oyuncularla ilgiliyse, “Kamp sonunda Başkanımıza, Yönetimimize bir rapor vereceğim, gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili. Son olarak Neftchi Bakü maçını da oynayalım, ondan sonra…” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kızılyıldız ile oynanan hazırlık maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Kartal, “Bugün Kızılyıldız’a karşı pek de istediğimiz oyunu oynayamadık. Bunu ben çok normal karşılıyorum. Sezon başı hazırlık kampındayız. Geçen maçta olduğu gibi bu maçta da oynamayan oyunculara daha fazla ağırlık vererek oynamaya çalıştık. Fakat bizden çok daha önce sezonu açan ve daha hazır olan Kızılyıldız takımına karşı ve aşırı sert oynamalarından dolayı, hakemin de buna izin vermesiyle birlikte biz bugün istediğimiz oyunu oynayamadık.

Bununla beraber maç içinde önce oyuncularda daha sonra da bize yansıyan bir gerginlik oldu. Bugün baktığınız zaman normal bir maçın dışında sanki bir kupa finali veya bir lig maçı gibi ortada bir gerginlik vardı. Rakip takımda yedek kulübesi, hocaları, her şeyde hakemin üzerine çullandılar. En az rakip takımdan bugün iki oyuncunun atılması gerekirken en son pozisyonda benim atıldığım ki artık dayanamadım sahanın içine girdim. Osayi’ye vuran onun oyuncusu sarı kartlı ve görülmüyor ki onun direkt atılması lazım. Osayi’nin ayağını kıracaklardı, sonra Osayi’ye kart gösteriyor, sonra beni oyundan atıyor.

Ben böylesine bir organizasyonda, sezon başı hazırlık kampında ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum, bu kadar sert oynayan bir takıma karşı. Hakemin de buna izin vermesini hayretler içerisinde karşıladım. Biz bugün kaybettik, çok iyi oynayamadık. İyi yaptığımız şeyler de vardı ama iyi yapamadığımız şeyler bizim için bugün önemliydi ve bunlardan dersler çıkardık. Bunlar da bizim için bir tarafa tasniflememiz gereken önemli konulardır. Bunlar üzerine kendimizi çek edip İstanbul’da bununla ilgili de dersimize iyi çalışacağız.” dedi.

Michy Batshuayi ile birlikte pek çok oyuncunun milli takımlarda bulunmalarından dolayı takıma geç katılmalarına ve bugünkü performanslarına dair İsmail Kartal, “Michy kampa geç gelen oyuncularımızdan bir tanesi. Milli takımlardan geç gelen pek çok oyuncumuz var. 5-6 antrenmanla bugün oynattığım oyuncularım var. Bunlar bizim için hazırlık maçları, hazırlık kampındayız. Maçlarda bu oyuncuları oynatacağız, göreceğiz, deneyeceğiz. Kimin nereye adapte olabildiğini, ne verebildiğini gözlemeyerek, aramıza katılacak oyuncularla beraber ideal 11’imizi, ideal sistemimize yatkın oyuncularla hazırlanacağız.” diye konuştu.

Kartal, ilk kez Fenerbahçe forması giyen yeni transfer Edin Dzeko’nun kaptan olarak sahada yer almasına ilişkin şu şekilde konuştu:

“Dzeko, dünya çapında, karakterli, profesyonel, örnek bir oyuncu. Böyle bir karar verdik, Dzeko takımımızın kaptanı olacak, onun yanında da iki tane Türk oyuncumuz kaptanlık yapacak. Mert Hakan olabilir, Altay veya İrfan bu isimler de kendisine yardımcı olacaklar. Dediğim gibi kariyer ve profesyonellik anlamında örnek bir sporcumuz. Bugünkü maçta baktığınız zaman evet, mağlup olabilir. Sonuç itibarıyla bu bir hazırlık kampı. Bunun sonunda ölüm yok. Biz buraya hazırlanmaya geldik ve adı da hazırlık maçı!

Ama ben böyle bir şey görmedim, hayatımda ilk defa görüyorum. Oyunlarımız takım halinde buna bir reaksiyon verdi. Ama ne olursa olsun tabii ki bu birliktelik güzeldi ama hakem maçın önüne geçti diyebiliriz. Keşke daha güzel bir futbol oynansaydı da gerek buradan gerekse ekranları başında izleyen taraftarlar da daha güzel bir futbol maçı seyredebilselerdi diye düşünüyorum. Tek sevindirici olan şey ise bugün buradan sakat oyuncu vermeden ayrılmaktı.”

“Aramıza birkaç oyuncu daha gelebilir”

Kartal; takıma yeni katılan Alexander Djiku, Umut Nayir ve Sebastian Szymanski’yle birlikte devam eden transfer sürecine dair soruya şu yanıtı verdi:

“Sebastian Szymanski’nin transferiyle Başkanımızın, Yöneticilerimizin ilgilendiğini ve birkaç gün içinde tamamlanacağını konuşuyorduk, zaten devamlı irtibat halindeyiz. Şu anda Szymanski’den sonra bazı oyuncular da aramıza katılacak. Görüşmeler devam ediyor, A planı, B planı… Szymanski bizim açımızdan tabii ki önemli bir transfer, tıpkı diğer oyuncularımızın olduğu gibi. Zannediyorum ki Başkanımız ve Yöneticilerimizle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda aramıza birkaç oyuncu daha gelebilir.”

İsmail Kartal, takımdan ayrılacak ve kalacak oyuncularla ilgiliyse, “Kamp sonunda Başkanımıza, Yönetimimize bir rapor vereceğim, gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili. Son olarak Neftchi Bakü maçını da oynayalım, ondan sonra…” şeklinde konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir