IŞİD Lideri el-Kureyşi’nin Öldürüldüğü Duyuruldu

IŞİD, liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi’nin “Allah’ın düşmanlarıyla savaşırken” öldürüldüğünü duyurdu. Sözcü, yayınladığı sesli mesajında liderlerinin nasıl öldüğüne dair detay paylaşmadı. 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi’nin “Allah’ın düşmanlarıyla savaşırken” öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD sözcüsü, yayınladığı sesli bir mesajda “Müslümanların yeni halifesi” olarak tanımladığı liderlik rolüne Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi’nin atandığını duyurdu.

Grubun sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir, yayınladığı sesli mesajında ​​Iraklı liderlerinin nasıl öldüğüne dair detay paylaşmadı.

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin 2014’te Irak ve Suriye’de ‘halifelik’ ilan ettikten sonra Ekim 2019’da İdlib’deki bir ABD operasyonunda öldürülmesinin ardından örgütün lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olmuştu.

Bağdadi’nin yerine geçen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi ise şubat ayında ABD özel kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeybatısında düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü. Yeni liderin Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi olduğu açıklanmıştı.

Kureyşi’nin, geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye’de yakalandığı öne sürülmüştü. Fransız haber ajansı AFP, haberi üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırmıştı. Ancak iddia resmi kaynaklardan teyit edilmemişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir