İran, Mossad Adına Casusluk Yaptığı Gerekçesiyle Bir Kişiyi İdam Etti

İran, İsrail’in istihbarat teşkilatı Mossad adına casusluk yapmakla suçladığı bir kişiyi idam etti. İdam edilen kişinin kimliği, ne zaman ve nerede tutuklanıp yargılandığı açıklanmadı.

İnfazın ise İran’ın güneydoğusundaki Sistan – Belucistan eyaletindeki Zahedan kentinde gerçekleştirildiği bildirildi.

İran’da geçtiğimiz ay, insansız hava araçları kullanarak saldırı planladıkları iddiasıyla üç kişi Mossad ajanı oldukları iddiasıyla göz altına alınmıştı. İran istihbaratı, ağustos ayında da bir Mossad hücresini ortadan kaldırdığını bildirmişti.

İran yargısının haber ajansı Mizan’ın bildirdiğine göre, İsrail istihbarat servisi Mossad için çalışan bir istihbarat görevlisi cumartesi günü İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde idam edildi.

Mizan’ın haberinde “Bu kişi yabancı servislerle, özellikle de Mossad ile iletişim kurmuş, gizli bilgiler toplamış ve ortaklarının da katılımıyla Mossad da dahil olmak üzere yabancı servislere belge sağlamıştır” denildi.

Haberde ismi açıklanmayan ajanın gizli bilgileri “İslam Cumhuriyeti karşıtı grup ve örgütlere propaganda yapmak” amacıyla bir “Mossad görevlisine” teslim ettiği ifade edildi, ancak teslimatın nerede yapıldığına dair bilgi verilmedi.

Eyaletteki Zahedan hapishanesinde gerçekleşen infaz, Beluç militanlarının Rask kentindeki bir polis karakoluna saldırarak 11 güvenlik görevlisini öldürdüğü olaydan bir gün sonra gerçekleşti.

Afganistan ve Pakistan sınırındaki yoksul Sistan-Belucistan eyaleti uzun zamandır sıklıkla güvenlik güçleri ile Sünni militanlar arasında çatışmalara sahne oluyor. Ülke genelinde Şii nüfus çoğunlukta iken, eyaletin nüfusu ağırlıklı olarak Sünni Müslümanlardan oluşuyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir