İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Ordu’ Göndermesi: Onu Bile Bilmiyor

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un İstanbul ilçelerini karıştırması ve Ordu Caddesi gafına göndermede bulunarak, “Bir adayları var, 2019’da Binali Bey belediyeciliği veya İstanbul’u bilen aday şeklinde tarif edilmişti. Şimdiki sayın aday aslında her konuda biraz dezavantajı var. Bazı konuları bilmiyor olabilirsiniz, acemi de olabilirsiniz” dedi ve ekledi:

“Öğrenmeye talipseniz sorun yok ama acemilik nasıl hiç bitmek biliyor musunuz? Öğrenmeye meyilli değilseniz, çalışmaya gönlünüz yoksa o zaman işiniz zor. Bir kısım çalışmaların sonuçlarında yapılan şehir planlamalarıyla iki tane cadde açılıyor. Vatan Caddesi, Millet Caddesi varı, o dönemde bir üçleme yapılmıştı, vatan, millet, ordu yani silahlı kuvvetlerimiz. Yani burası bir şehrin ya da yörenin adı değil. Öğrenmeye niyetli değilseniz birine sorup anlamaya çalışmıyorsanız vallahi işiniz zor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu Caddesi ve Yakın Çevresi Düzenleme Açılışı’nda konuştu. İmamoğlu’nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Biz bu şehri 16 milyon İstanbulluya veriyoruz. Kendimizi bu şehrin muhafızı olarak görüyoruz. Sizden aldığımız güçle İstanbul’da ihmali ihanet ve israf devrini tarihe gömdük. Başka bir dönem başladı, hizmet icraat ve yatırım dönemini başlattı. İstanbul’un dört bir yanında bütün toplum kesimlerinin hayatlarını kolaylaştıran çok güzel şeyler yaptık. Şimdi bir avuç insan o eski şatafatlı günlerine dönmek istiyorlar, İstanbul’un kaynakları size değil kendilerine aksın istiyorlar. Ama siz buna müsaade etmeyeceksiniz.

Her seçimde bir aday çıkar. 2019’da Binali Bey. Şimdiki adayın her konuda dezavantajı var. Bazı konuları bilmeyebilirsiniz. Öğrenmeye talipseniz sorun yok ama acemilik nasıl hiç bitmek biliyor musunuz? Öğrenmeye meyilli değilseniz, çalışmaya gönlünüz yoksa o zaman işiniz zor. İstanbul’un göbeği olan Fatih’in bu caddesinin adı Ordu Caddesi. Aslında burada bir üçleme yapılmıştır. Vatan, Millet, Ordu… Buranın ismi bir şehirden gelmemiştir.

Acemi aday derken farklı bir kavram anlaşılıyor. Sadece acemi olduğunu söylüyorum. Çok acemilik yaşattı bize. İstanbul’la bir alakası var mı yok mu? İstanbul’la ilgili bilgisi var mı? İlçelerini biliyor mu? Büyükçekmece neresi Küçükçekmece neresi? Hangi ilçe hangi yakada bakmak lazım. İstanbul dünyanın gözbebeği.

Sayın Erdoğan böyle bir adayın arkasında. Şöyle düşünsün Cumhur İttifakı’na oy verenler, özne olarak kendisi aday olduğunda bu adaya oy verirler mi vermezler mi önce buna bir baksınlar. Bugüne kadar ortaya koyduğu performanslarda bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Cumhur İttifakı’na oy vermiş insanların bile bu yaptıklarından sonra oy vermeyeceklerini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının bu adayı İstanbul’a göndermesinin irdelemesi lazım vatandaşlarımızın.

Bütün bunları niye yapıyor biliyor musunuz, Sayın cumhurbaşkanı şunu istiyor benim iradem geçecek kardeşim ben ne istiyorsam o olacak. Halkın iradesini istemiyor. Halkın seçtiğini bir belediye başkanının bir irade sahibi olmasını, İstanbul’u korumasını, İstanbullunun sesi soluğu olmasını istemiyor. Nokta. Onun için dediğine imza atacak her dediğini kabul edecek bir aday istiyor. Ceketimi koysam kazanırım anlayışıyla hareket ediyor.

Sayın Topbaş’ı rahmetle andım. Sayın Erdoğan Topbaş’ı görevden aldı. Neden? Topbaş’ın bir iradesi vardı. İstanbullu olarak şehre bakıyordu. Erdoğan’ın her dediğine evet demiyordu. Beş tane imar dosyasına imza atmadı diye metal yorgun deyip görevden aldılar.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir