İmamoğlu’na Siyasi Yasak İstenene Dava 25 Nisan’a Ertelendi

İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 7 sanık hakkında ”ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan dava 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Haber Merkezi / Mahkeme, savcının 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenen Ekrem İmamoğlu’nu zorla getirme talebini de reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine açılan davada, İmamoğlu dahil 7 kişi hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ekrem İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı talep eden Savcılık davada, İmamoğlu için siyasi yasak anlamına gelen ”belli haklardan yoksun bırakılma” cezası da talep ediyor.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Bilirkişiye tevdi hususunda takdir mahkemenindir. Müvekkilimizin zorla getirilmesi talebine katılamıyoruz. İstanbul’da çok yoğun bir yağış vardı. Birçok randevusu aksadı. Kalan işleri vardı. Bu nedenle hazır edemedik. Sabah mazeret dilekçesi sunmuştuk. Reddini talep ederiz” şeklinde savunma yaptı.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması 25 Nisan 2024’e yani yerel seçim sonrasına ertelendi.

Ne olmuştu?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, İçişleri Bakanlığı ihbar eden, Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise şüpheli olarak yer almıştı.

İddianamede, 29 Aralık 2015 tarihinde ‘Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi’ ihalesi sırasında İmamoğlu’nun Başkan olduğu, diğer sanıkların ise belediyede müdür ve personel olarak görev yaptıkları belirtilmişti.

İddianamede, kamu kurumu statüsüne haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nın 250 bin 86 lira fazladan para ödemesine ve neticede 250 bin 86 lira tutarında kamu zararına neden oldukları iddia edilmişti.

Savcılık, İmamoğlu ve 6 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemişti. İddianamede Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı siyasi yasak olarak bilinen 53. maddesinin uygulanması da talep edilmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir