HÜDA PAR’dan “Kamuda İşe Alımlarda Yaş Sınırı Kalksın” Çağrısı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, “Emeklilik yaş sınırı yukarı doğru çıkarken, kamuda işe alımlarda, özellikle de A ve B grubuna dair bazı mesleklerde uygulanan 35 yaş sınırı uygulamasından vazgeçilmelidir” dedi ve ekledi:

“Anayasa’nın 48’inci maddesine göre ‘Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir.’ Bu nedenle 35 yaş sınırı tamamen kaldırılmalıdır.”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç kamuya personel alımlarında uygulanan 35 yaş sınırının “mağduriyete neden olduğunu” belirterek kaldırılmasını istedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Dinç, yaş sınırı nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını ileri sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle 28 Şubat sürecinde uygulanan katsayı zulmünden dolayı eğitimlerine uzunca bir süre ara vermek zorunda kalan vatandaşlarımız sonraki yıllarda üniversite okuyabildiler.

Hayata geç atılan bu vatandaşlarımız şimdi de 35 yaş sınırı uygulamasından dolayı istihdam problemi yaşıyor. Emeklilik yaş sınırı yukarı doğru çıkarken, kamuda işe alımlarda, özellikle de A ve B grubuna dair bazı mesleklerde uygulanan 35 yaş sınırı uygulamasından vazgeçilmelidir.

Anayasa’nın 48’inci maddesine göre ‘Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir.’ Bu nedenle 35 yaş sınırı tamamen kaldırılmalıdır.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir