Demirtaş’ın Babası Hayatını Kaybetti: Yasımı Cezaevinde Tutacağım

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, Diyarbakır’a bağlı Kayapınar ilçesindeki evinde hayatını kaybetti.

Tahir Demirtaş’ın cenazesi bugün saat 16.00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı’nda defnedildi. Taziyesi Liceliler Yasevi’nde yapılacak.

Selahattin Demirtaş, babası Tahir Demirtaş’ın cenaze törenine katılmadı. Demirtaş’ın yassını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediği, bu konuda her hangi bir talepte bulunmayacağı bildirilmişti.

Demirtaş’ın ailesi ve yakınları, avukatı Mahsuni Karaman, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, Saliha Aydeniz, DEM Parti İl Örgütü, Barış Anneleri, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Diyarbakır Barosu avukatları da mezarlığa geldi.

DEM Parti’den de açıklama yapıldı: Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun.

Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır.

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: “Önceki dönem Eş Genel başkanımız Sevgili Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik. Yaşamı adaletsizliklere, eşitsizliklere ve haksızlıklara karşı barış ve demokrasi mücadelesiyle geçen Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz.

Rehine politikaları ile acılarımıza el koyan, sevinç ve üzüntülerimizi bizden koparan bu iktidarın ikiyüzlü siyasetine karşı mücadelemiz devam edecek. Tahir Demirtaş ve aynı mücadeleyi yürüttüğü arkadaşlarımıza sözümüzdür: Bu ülkeye barışı getireceğiz.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: “Değerli yoldaşımız Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ömrü cezaevi kapılarında, acılarla geçen ama her zaman barışı savunmakta tek bir geri adım dahi atmayan Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm halklarımıza sabır diliyoruz.

Yıllardır ailelerimizden ve sevdiklerimizden uzakta, zulümle ve ölümle bizi karşı karşıya bırakan bu sisteme karşı mücadelemizde başarıya ulaşacağız. Bu karanlık dayatma kaderimiz değildir. Acıların son bulduğu, ömürlerin cezaevi kapılarında geçmediği; adalet ve barış dolu bir ülkeyi kuracağımızın sözünü yineliyoruz.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Halkların Demokratik Partisi’nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, Demirtaş ailesine başsağlığı diliyorum.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan: “Sayın Selahattin Demirtaş’ın ve Demirtaş ailesinin acılarını paylaşıyor, başı sağlığı ve sabır diliyoruz. Uygulanan rehine siyaseti nedeniyle Kürt siyasetçilerin, sevdiklerinin son anlarında yanlarında olamaması ayrı bir zulümdür. Haksız hukuksuz biçimde yıllardır hapis tutulan Kürt siyasetçiler, Gezi tutukluları, hak savunucuları ve basın emekçileri serbest bırakılmalıdır.”

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca: “Selahattin Demirtaş’ın ve Demirtaş ailesinin başı sağ olsun. Acılarını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz. Sevdiklerinin son anlarında yanlarında olamayan Kürt siyasetçilere yapılan bu zulüm daha ne kadar devam edecek! Yıllardır cezaevi kapılarında, evlat özlemiyle çile çektirilen ana babaların ahı, Kürt siyasetçileri birer rehine gibi tutsak eden iktidarın üstündedir. Selahattin Demirtaş ve tüm Kürt siyasetçiler derhal serbest bırakılmalıdır.”

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş: “Selahattin Demirtaş’ın ve Demirtaş ailesinin başı sağ olsun. Acılarını paylaşıyor, sabırlar diliyorum.”

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Saygiyit: “Sayın Selahattin Demirtaş’ın babası Sayın Tahir Demirtaş’ın vefâtını öğrenmiş olmanın hüznü içindeyim. Ailesi ve dostlarının başı sağolsun. Böylesi acı bir haberi haksız yere esir tutulduğu cezaevinde öğreneceği için Selahattin Demirtaş’a ayrıca sabırlar diliyorum.”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “Sevgili Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir amcayı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm aileye ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun…”

Cengiz Çandar: Haksız, hukuksuz biçimde demir parmaklıklar ardında tutulan Selahattin Demirtaş, Kürt halkımızın ve onu kardeş bilen, eşitliğine inanan tüm Türklerin göz bebeğidir. Yılın son günü babasını kaybetti. Tahir Demirtaş’a Rahmet, Selahattin Demirtaş ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum

Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Sevgili Selahattin Demirtaş’ın kıymetli babası Tahir amcanın vefatından dolayı çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun..

Sırrı Sakık: Sevgili Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir amca vefat etti. Oğluna hasret gitti. Oğluna yapılan hukuksuzluğa kahırlanarak gitti. Mekanı cennet olsun

Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Selahattin Demirtaş’ın vefat eden babası Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

TİP Lideri Erkan Baş: Önceki Dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Başta siyasi tutsak olarak cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ve kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

DEVA Lideri Ali Babacan: HDP eski Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın vefat eden babası Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, tüm ailesine başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu: HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş’ın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Cenab-i Allah’tan Rahmet Ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve Sabr-ı Cemil Diliyorum.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir