Hormon Dengesi İçin Bir Günlük Diyet

Doğru besinler alınmadığı takdirde hormon seviyelerinde dengesizlikler oluşabilmektedir, ki hormonlar bedensel ve benliksel sağlığın korunmasında çok önemli rol oynarlar.

Haber Merkezi / Bu nedenle hormonlarınızı sağlıklı ve dengeli tutmak için uygun yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte dengeli bir diyet uygulamanız gerekir.

Hormonal dengesizlik sorunu olan kişiler bu diyet planını günlük olarak uygulayabilirler.

Sabah

Kahvaltıdan önce tarçın tozunu ılık suda karıştırın ve için. Bazı kuruyemişleri de bu karışımla birlikte alabilirsiniz: 3-4 kuru üzüm, 3-4 Brezilya fıstığı ve 3-4 badem.

Bu, kan şekeri seviyesini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, insülin artışlarını kontrol etmeye ve tiroid fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olur.

Öğlen

Öğlen yemeğinden önce, en sevdiğiniz meyveleri üzerine haşhaş tohumu serperek tüketebilirsiniz.

Filizlenmiş mercimeği öğle yemeğinize dahil edin. Filizlenmiş mercimek, bağırsak sağlığını iyileştirir, bağışıklığı artırır, insülin seviyesini dengeler ve kilo vermeye yardımcı olur.

Akşam

Akşam atıştırmalığı olarak bir kakaolu antioksidan smoothie alın. Stres hormonu seviyesini düşürür ve serotonin (mutluluk hormonu) seviyesini yükseltir.

Yemekten sonra kinoa çayı içebilirsiniz. Üzerine bir tutam tarçın ve hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Bu çay, stresi azaltır, insülin duyarlılığını artırır ve uyku hormonlarının salınımını destekler.

Smoothienin yapımı:

2 yemek kaşığı şekersiz kakao
1 muz
1 yemek kaşığı yulaf
150 ml süt
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı badem ezmesi

Chia tohumları hariç yukarıdaki tüm malzemeleri bir miksere ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından karışımı bir bardağa alın ve üzerine chia tohumu serperek servis yapın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir