Hollanda İle Ekvador Yenişemedi

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu’nda Hollanda ve Ekvador, Khalifa Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Cezayirli hakem Mustapha Ghorbal’ın yönettiği karşılaşma 1 – 1 berabere sone erdi.

Haber Merkezi / Bu sonuçla iki takım da 4 puana yükseldi. Hollanda’nın A Grubu üçüncü maçındaki rakibi Katar olacak. Ekvador ise Senegal ile karşı karşıya gelecek. Müsabakalar 29 Kasım Salı günü oynanacak.

Karşılamadan dakikalar

6. dakikada Hollanda Gakpo ile 1-0 öne geçti. Ekvador kendi yarı sahasında pas hatası yapınca Hollanda tehlikeli bir atak üretti. Klaaseen’in pasında topla ceza sahasına giren Gakpo, Portakalları 1-0 öne geçirdi.

Ekvador, 33. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Valencia’nın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Noppert güçlükle topu çeldi.

45+3. dakikada kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topa Estaggio sert vurdu, ceza sahası içinde son dokunan Estupinan topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt olduğu için gol geçerli sayılmadı.

49. dakikada Enner Valencia skoru 1-1’e getirdi. Ekvadorlu futbolcular kendi yarı sahasında pas yapan Hollanda’ya şiddetli baskı uyguladı ve topu kaptı. Seri paslarla Hollanda ceza sahasına giren Ekvador’da Enner Valencia fileleri havalandırdı ve maçta eşitlik sağlandı.

59. dakikada Ekvador Hollanda kalesine yine tehlikeli geldi. Enner Valencia’nın şutu savunmadan sekti ve Plata’nın önünde kaldı. 22 yaşındaki futbolcunun güzel şutunu kaleci Noppert son anda kurtardı.

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abdelhak Etchiali (Cezayir)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, Dumfries, Koopmeiners (Dk. 80 De Roon), De Jong, Blind, Klaassen (Dk. 69 Berghuis), Gakpo (Dk. 79 Weghorst), Bergwijn (Dk. 46 Depay)

Ekvador: Galindez, Porozo, Torres, Hincapie, Preciado, Estupinan, Caicedo, Mendez, Plata (Dk. 90 Ibarra), Valencia (Dk. 90 Rodriguez), Estrada (Dk. 74 Sarmiento)

Goller: Dk. 6 Gakpo (Hollanda), Dk. 49 Valencia (Ekvador)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir