Hindistan’da İki Yolcu Treni Raydan Çıktı: 288 Ölü, 900 Yaralı

Hindistan’ın doğusundaki Odisha eyaletinde üç trenin karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 288’e çıktı. Kazada 900’den fazla kişi de yaralandı. Kurtarma ekiplerinin kaza yerindeki çalışmaları devam ediyor.

Haber Merkezi / Üç trenin karıştığı kazanın nedeni araştırılıyor. Bu olay ülke tarihinin en ölümcül tren kazalarından biri olarak kayıtlara geçti.

Kaza yerel saatle Cuma akşamı 19:00 sıralarında yaşandı. Kalküta’dan Chennai’ye gitmekte olan Coromandel Express raydan çıkarak, park halindeki yük trenini çarptı.

Trenin bazı vagonları da bitişikteki rayın üstüne düştü ve “Asya’nın Silikon Vadisi” olarak da adlandırılan Bangalore kentinden Howrah’a giden hızlı trenle çarpıştı.

Odisha eyaletinin üst düzey yetkililerinden Pradeep Jena, bölgeye 200 ambulans, 50 otobüs, 45 mobil klinik ve 1200’ü aşkın polis ve kurtarma ekibinin sevk edildiğini söyledi.

Kurtarma faaliyetlerine odaklandıklarını ve kazanın sebebinin araştırıldığını belirten Jena, “Kan bağışında bulunan tüm gönüllülere minnettarım. Takviye olarak doktorlar, ambulanslar, otobüsler göndermeye çalışıyoruz” dedi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de kazaya ilişkin Demir Yolu Bakanı ile görüştüğünü belirtti.

Kaza nedeniyle eyalette bir günlük yas ilan edildi.

1995’teki tren kazasında 358 kişi hayatını kaybetmişti

Hindistan demiryollarında her yıl yüzlerce kaza meydana geliyor. Ağustos 1995’te Yeni Delhi yakınlarında iki tren çarpışmış ve ülke tarihinin en ağır tren kazasında 358 kişi hayatını kaybetmişti.

Tren kazalarına insan hatalarının ya da eski sinyalizasyon ekipmanlarının neden olduğu belirtiliyor.

Hindistan’da her gün yaklaşık 12 milyondan fazla insan trenle seyahat ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Hindistan’a başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’da dün meydana gelen tren kazasında yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlerin ailelerine, Hint halkına ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hindistan’ın Odisha eyaletinde dün gece meydana gelen tren kazasında 300’e yakın kişinin hayatını kaybettiği ve 1000’e yakın kişinin yaralanmasından ötürü derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir