Hindistan Cevizi Yağından Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Hem cilt hem de saç bakımında kullanılan Hindistan cevizi yağı, saçları güçlendirmeye yardımcı olan yağ asitleri ve mineraller içermektedir. Hindistan cevizi yağı ayrıca, saç dökülmesi problemini önleyebilecek antioksidanlar, antienflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.

Haber Merkezi / Saçlarınız kabardı, kurudu ve cansızlaştıysa, Hindistan cevizi yağı saçlarınızı onarmanıza yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken onu doğru şeyle ve doğru şekilde kullanmak. Saçlarınız eski sağlığına kavuşturacak Hindistan cevizi yağından yapılmış 2 saç maskesi şöyle:

Hindistan cevizi yağı ve bal

Hindistan cevizi yağının özelliklerini yukarıda açıklamıştık. Aynı şekilde bal, saçları onarmaya ve saç derisini beslemeye yardımcı olacak anti mantar ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Bununla birlikte kepekten kurtulmada da fayda sağlar. Hindistan cevizi ve balı birlikte uyguladığınızda saçlar için oldukça faydalı olacaktır.

Nasıl yapılır?

4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını bir kaseye alın. İçine 2-3 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Şimdi bu karışımı saçınızın köklerine uygulayın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. 30 dakika sonra saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

Hindistan cevizi yağı ve yumurta

Hindistan cevizi yağı ve yumurtadan yapılan saç maskesi saçlar için oldukça faydalıdır. Yumurtada saçın kalınlaşmasına ve uzamasına yardımcı olabilecek bu tür birçok element bulunur. Yumurta ayrıca saç dökülmesini azaltmada da faydalı olabilir. Bununla birlikte saçın elektriklenmesini azaltmak ve kurumasını önlemek için de faydalıdır.

Nasıl yapılır?

Bu saç maskesini yapmak için 7-8 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını bir kaseye alın. Şimdi içine 1 yumurta akı ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı saça uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir