HDP Kulisi: Kılıçdaroğlu’nun Adaylığına Güçlü Destek Çıkıyor

Gazeteci Sedat Bozkurt, Halkların Demokratik Partisi (HDP) içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına, muhtelif eleştiriler bulunsa da güçlü bir destek çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye’de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar ‘sandık’ gündemini sıcak tutuyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden oluşan altılı masanın tek bir isim üzerinde anlaşabileceği konuşulurken, HDP de ‘açık ve şeffaf görüşme yapılması halinde, daha önce duyurdukları ilkeler çerçevesinde ortak aday fikrine açık olduklarını’ sıklıkla söylüyor.

‘Ankara kulislerini iyi koklamasıyla’ tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında HDP kulislerinden edindiği bilgileri aktardı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı meselesinin de partinin resmi olmayan gündemleri arasında olduğunu kaydeden Bozkurt, şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına güçlü bir destek çıkıyor, muhtelif eleştiriler bulunsa da. Bir dönem öncesine göre mutlak destek alacağı varsayılan Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı ise eskisi kadar destek görmüyor.”

Yazının tamamı için TIKLAYIN

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir