Hafize Gaye Erkan’ı Merkez Bankası Başkanlığına Kim Önerdi?

Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına kimin önerisi ile atandığına dair de yeni iddialar ortaya atıldı. Kulislere göre Erkan’ı Cumhurbaşkanına öneren isim Haluk Bayraktar.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan’ı bugüne kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek’in önerdiği söyleniyordu.

Geçtiğimiz haftanın dikkat çeken gündem maddelerinden biri Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili iddialardı. Bunlar konuşulurken Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığına kimin önerisi ile atandığına dair de yeni iddialar ortaya atıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Bugüne kadar hep Erkan’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek’in önerdiği söyleniyordu. Ancak kulislere göre Erkan’ı Cumhurbaşkanına öneren isim Türkiye’de ilk insansız hava aracını (İHA) geliştiren ve ihraç eden Baykar Teknoloji’nin genel müdürü Haluk Bayraktar.

İddiayı dile getirenler daha fazla detay vermese de iki ismin kariyer yolculuğundaki ortaklıklar dikkat çekici. Erkan İstanbul Erkek Lisesi, Bayraktar Kabataş Erkek Lisesi mezunu. Bayraktar Ankara’da, Erkan İstanbul’da ama her iki isim de Endüstri Mühendisliği eğitimi alıyor.

Aynı yıllarda Bayraktar Columbia Üniversitesi’nde, Erkan Princeton Üniversitesi’nde doktora yapıyor. Bayraktar’ın ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndüğünü, Erkan’ın ise kariyerine ABD’de devam ettiğini görüyoruz.

İki ismin yolları hiç kesişti mi bilmiyoruz ama Bayraktar’ın Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanmasından mutlu olduğunu, o süreçte yaptığı, “Oldukça başarılı bir eğitim ve iş hayatı geçmişi bulunan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan ilk kadın başkan olan Sayın Hafize Gaye Erkan’a yeni görevinde başarılar dilerim…” paylaşımından biliyoruz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir