Günde 3 Öğün Yerine 6 Öğün Yemek Yemeniz İçin 3 Neden

Kilo vermek zor, çünkü önerilen diyetler ya karmaşık yada uygulanması çok zor. Günde üç yerine altı küçük öğünden oluşan bir beslenme rutininin formda kalmaya daha fazla yardımcı olduğu inancı hızla yaygınlaşıyor.

Haber Merkezi / Doğru yiyecek seçimleri ile altı öğünde daha fazla kilo verilebilir. İşte nedeni…

Şeker dengesi: Gün boyunca düzenli aralıklarla az miktarda yemek yemek, kan şekeri seviyesinii eşit bir dengede tutmaya yardımcı olur, böylece sık sık açlık hissedilmez. Ayrıca her öğünde daha az yemek yemek, açlık hissini bastırır, çünkü mide hiçbir zaman tamamen boş olmaz.

Enerji: Küçük ama sık öğünler, vücudun alınan gıdayı enerjiye dönüştürmesine ve depolamasına yardımcı olan insülini daha iyi düzenler. Her dört saatte bir yemek yemek, daha uzun süre enerjik tutacaktır. Tüm gün boyunca aralıklı olarak birkaç küçük öğün yemek, metabolizma seviyesini yüksek tutar, böylece vücut sürekli olarak kalori yakar.

Sindirim: Midenin yiyecekleri sindirmek için zamana ihtiyacı vardır, bu nedenle çok fazla yemek yemek, sindirim sistemini daha uzun süre çalıştırır. Vücut daha küçük öğünleri daha hızlı sindirir, bu da vücudu daha enerjik ve daha az tembel hissetmesini sağlar.

Küçük ama doyurucu kahvaltı, sağlıklı sabah ortası atıştırmalığı, porsiyonlu öğle ve akşam yemeği ve iki öğleden sonra ve akşam atıştırmalığı, üç ana öğünde tüketilen kalori miktarına eşit veya daha az olmalıdır.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir