Gelecek Partisi’nde Ahmet Davutoğlu Yeniden Genel Başkan Seçildi

Gelecek Partisi’nde yeniden genel başkan seçilen Ahmet Davutoğlu, “Büyük bir coşku ve heyecanla hazırlandığımız ikinci büyük olağan kongremizi, yaşadığımız acı sebebiyle, şehitlerimizin ruhunu incitmeden; büyük bir vakar içerisinde, yasal zorunluluk nedeniyle asgari düzeyde katılım ile gerçekleştirdik” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederken, yeni oluşan parti yönetimimize görevlerinde başarılar diliyorum. Kongremiz, milletimiz için hayırlı olsun.”

Gelecek Partisi’nin 2. Olağan Kongresi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. “Basına kapalı” olarak yapılan kongrede partinin yeni yönetimi belirlendi.

Yeniden Gelecek Partisi genel başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyük bir coşku ve heyecanla hazırlandığımız ikinci büyük olağan kongremizi, yaşadığımız acı sebebiyle, şehitlerimizin ruhunu incitmeden; büyük bir vakar içerisinde, yasal zorunluluk nedeniyle asgari düzeyde katılım ile gerçekleştirdik. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederken, yeni oluşan parti yönetimimize görevlerinde başarılar diliyorum. Kongremiz, milletimiz için hayırlı olsun” dedi.

Gelecek Partisi

Gelecek Partisi, 12 Aralık 2019’da eski dışişleri bakanı (2009-2014) ve başbakan (2014-2016) Ahmet Davutoğlu tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle 28 Ağustos 2014’te başbakan seçilen Davutoğlu, daha sonra, iktidarın Türkiye’nin hükûmet biçimini parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine dönüştürme hareketlerine karşı çıktı. Erdoğan ile fikir ayrılığı, Davutoğlu’nun 22 Mayıs 2016’da başbakanlıktan istifasıyla sonuçlandı.

İstifasının ardından Davutoğlu, partiyi kendisine karşı ihraç istemi ile disipline sevk etmesine neden olan AK Parti hükûmetini sık sık eleştirdi. Buna karşılık olarak 13 Eylül 2019’da AK Parti’den istifa etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimine karşı yeni bir parti kurmaya ilgi duyduğunu ifade etti ve sonunda 12 Aralık 2019’da Gelecek Partisi’nin kurulduğunu ilan etti. Yeni parti 152 kişiden oluşan ve çok sayıda eski AK Parti yetkilisi ve iştirakini içeren kurucu üyelerden oluşan listesini yayınladı.

Gelecek Partisi, Çankaya’da bulunan genel merkez binasını 26 Temmuz 2020’de açtı. Davutoğlu tarafından 2 Nisan 2021’de yapılan açıklamada, YSK tarafından partinin seçimlere girmeye hak kazandığını belirtti.

6 Temmuz 2023 tarihinde Saadet Partisi ve Gelecek Partisi yetkilileri TBMM’de ortak bir grup kurulması konusunda anlaşıldığını bildirdiler.

“Saadet Partisi-Gelecek Partisi İttifakı” adıyla imzalanan protokol sonrası Gelecek Partisi milletvekilleri olan Mustafa Nedim Yamalı, Serap Yazıcı Özbudun, Cemalettin Kani Torun, Sema Silkin Ün, Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Doğan Demir, Mustafa Bilici, Hasan Ekici ve Selçuk Özdağ partilerinden istifa edip Saadet Partisine katılarak Saadet Partisinin TBMM’de bir parti grubu kurmasını sağladılar. Kurulan bu yeni grubun başkanı Selçuk Özdağ oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir