Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Muhtemel Rakibi Belli Oldu

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3. eleme turu kuraları İsviçre’de çekildi. Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda mücadele eden Fenerbahçe’nin muhtemel rakibi belli oldu.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i elemesi halinde UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Avusturya’nın Sturm Graz takımıyla karşılaşacak.

Sturm Graz, 1909 yılında, Avusturya‘nın Graz şehrinde kurulmuştur. Kulübün renkleri siya beyazdır ve aynı zamanda kulüp Avusturya futbolunun en başarılı temsilcileri arasında yer almaktadır. Avusturya Bundesliga’da mücadele etmekte olan Sturm Graz, Avusturya’nın en eski kulüplerinden bir tanesidir.

Geçtiğimiz sezonu 5. Sırada bitiren Sturm Graz, Avusturya’nın Avrupa kupalarında en çok maça çıkmış kulübü olarak da kayıtlara geçmiştir. Avusturya Bundesliga’da uzun süredir mücadele eden Sturm Graz, 1998, 1999 ve 2011 yıllarında ciddi başarılar elde etmiştir.

Kulüp bu dönemlerde Avusturya’yı Avrupa kupalarında başarı ile temsil etmiştir. 106 yıl önce kurulmuş olan Sturm Graz, maçlarını 15,400 seyirci kapasiteli UPC-Arena’da oynamaktadır.

Kulübün en büyük rakibi, Grazer AK’dır. Sturm Graz, 1980’lı yıllarda Avrupa kupalarında çeyrek final görmeye başarmıştır. 1981 yılında ilk çeyrek finalini UEFA Kupası’nda yaşayan Sturm Graz burada tek mağlubiyet almıştır o da İngiltere temsilcisi Nottingham Forest’endir.

Fenerbahçe elenirse ne olacak?

Fenerbahçe, Dinamo Kiev’e elenmesi durumunda Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Bu durumda Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edecek Fenerbahçe, Sırp ekibi Partizan ya da Çekya temsilcisi Slovacko ile eşleşecek. Bu eşleşme de bugün kura çekiminin ardından belli olacak.

Dinamo Kiev – Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

Dinamo Kiev – Fenerbahçe maçı 20 Temmuz Çarşamba günü oynanacak. Mücadele TSİ 21.00 başlayacak. Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle Dinamo Kiev iç saha maçını Polonya’nın Lodz kentinde oynayacak. Karşılaşmanın rövanşı 27 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadı’nda oynanacak.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir