Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım Yeniden Aday!

Aziz Yıldırım, haziran ayında yapılacak olan Fenerbahçe başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı. Aziz Yıldırım, 1998 – 2018 yılları arasında Fenerbahçe başkanlığı yaptı.

Haber Merkezi / Aziz Yıldırım, 2018’deki seçimlerde koltuğunu Ali Koç’a devretmişti. Haziran 2018’deki seçimlerde, toplam 20 bin 736 geçerli oy kullanılmış, bu oyların 16 bin 92’si Ali Koç’a, 4 bin 644’ü ise Aziz Yıldırım’a gitti.

Fenerbahçe’de haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Ali Koç’un ardından Aziz Yıldırım da aday olma kararı aldı.

Başkanlığa aday olmak için gerekli imzaları hafta içinde Yüksek Divan Kurulu’na teslim edecek olan Aziz Yıldırım, resmi adaylık açıklamasının ardından ikinci bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlatacak.

Fenerbahçe’de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım, 2018’deki seçimlerde koltuğunu Ali Koç’a devretti. Haziran 2018’deki seçimlerde, toplam 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 16 bin 92’si Ali Koç’a, 4 bin 644’ü ise Aziz Yıldırım’a gitti.

1990 – 1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yönetimde görev alan Aziz Yıldırım, 1991 – 1992 sezonunda futbol şube sorumlusu oldu. Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998’de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük’ten bir oy fazla alarak başkan seçildi. Yıldırım, 1998 – 2018 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığı yaptı.

Aziz Yıldırım, başkanlığı döneminde futbol takımı ile 6 lig şampiyonluğu 10 lig ikinciliği yaşadı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi yarı finaline Aziz Yıldırım başkanlığında ulaştı. Yıldırım başkanlığında Fenerbahçe Spor Kulübü, aynı sezonda futbol, kadınlar ve erkekler basketbol, kadınlar ve erkekler voleybol branşlarında lig şampiyonu olmuş, 5’te 5 şampiyonluk yaşadı.

Yıldırım, başkanlığı döneminde kulüp yatırımlarına büyük önem vermiş, Şükrü Saraçoğlu Stadını parça parça yıkarak yeniden yaptırmış, basketbol takımına yepyeni bir salon yaptırdı: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu. Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri yapıldı, Faruk Ilgaz tesisleri yenilendi, Ankara’da konaklama tesisi yapıldı.

Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğünü değiştirmeyi genel kurula sundu ve tüzüğün değişmesinde önemli katkısı oldu. Yenilenen tüzükle birlikte “Hedef 1 Milyon Üye” projesini başlatıldı. Bu projeyle birlikte başkanlığı döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü, üye sayısı arttırıldı.

31 Mayıs 2015 tarihinde yapılan seçimde rakibi Hulusi Belgü’nün 1144 oy aldığı genel kurulda Aziz Yıldırım 5504 oyla 12. kez sarı lacivertli kulübün başkanlık koltuğuna oturdu ve seçim öncesi yaptığı konuşmada 6 Haziran’daki Şike Davası’nın ardından görevi bırakacağını açıkladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir