Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’ndan Tarihi Başarı

EuroLeague Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, bu yıl 12.’si düzenlenen FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) Süper Kupa maçında Astroballe Spor Salonu’nda konuk olduğu son EuroCup şampiyonu Asvel’i 109-52 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Fenerbahçe mücadeleye; Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk basketi Asvel’de Ciak’tan geldi (2-0). Alperi Onar’la bulduğu ilk isabetli atışın ardından Anderson ve Meesseman’la da skor bulan Fenerbahçe, 2-6’yı buldu. Devam eden bölümde Napheesa Collier ve Yvonne Anderson ikilisiyle sonuca giden Fenerbahçe, farkı çift hanelere çıkardı (4-14).

Bu skorla molaya giden Asvel, mola dönüşünde Ciak’ın pota altında bulduğu basketle farkı tek hanelere düşürdü. Kayla McBride ve Laksa’nın 3 sayı çizgisini gerisinden yüksek yüzdeyle oynadığı bölümde skoru 13-24’e getiren Fenerbahçe, ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen Nikolina Milic ve Tilbe Şenyürek gibi isimleriyle hızlı ve üretken başlayan Fenerbahçe, skoru 16-34’e taşıdı. Fransız temsilcisinin ilk sayıları ise Ciak ve Quevedo’dan geldi (20-34). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 22-34 önde geçen Fenerbahçe, soyunma odasına avantajlı bir skorla girdi. (28-51)

Quevedo ve Collier’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte fark da 23 sayıya kadar çıktı (20-53). Emma Meesseman, Anderson ve Alperi Onar’ın da skorer oyunuyla ilk 4 dakika sonunda 35-61’i bulan Fenerbahçe, rakibe mola aldırdı.

Meesseman, Alperi ve Collier’ın çift haneli sayılara ulaştığı maçta baskısını arttıran ve rakibi top kaybına zorlayan Fenerbahçe, 40 sayılık fark yakaladı (35-75). Üçüncü çeyrekte rakibini sadece 10 sayıda tutan ve benchten 25 sayılık bir katkı alan Fenerbahçe, finale çeyreğine 38-84 önde giren taraf oldu.

Farkın 50 sayıya (44-94) kadar çıktığı karar periyotunda 100 sayı barajını da aşan Fenerbahçe, parkeden 109-52 galip ayrıldı ve Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir