Fed Başkanı: Enflasyonla Mücadele Acı Verecek

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun kontrol altına alınması için sıkı para politikasına ihtiyaç duyulacağını bunun da daha yavaş büyüme, daha zayıf bir istihdam piyasası anlamına geldiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, bugün Wyoming’deki Jackson Hole merkez bankacılığı konferansında bir konuşma yaptı.

VoA’nın haberine göre enflasyon sorunu çözülene kadar sürecin sancılı geçeceğini söyleyen Powell’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Enflasyonun düşürülmesi için muhtemelen trendin altında bir büyüme döneminin devam etmesi gerekecek. Ayrıca, işgücü piyasası koşullarında bir miktar yumuşama olması da muhtemel.

Daha yüksek faiz oranları, daha yavaş büyüme ve daha yumuşak işgücü piyasası koşulları enflasyonu aşağı çekerken, hane halkları ile işletmelere de bir miktar sancı getirecek.

Bunlar enflasyonu düşürmenin talihsiz maliyetleri. Ancak fiyat istikrarının yeniden sağlanamaması çok daha büyük bir sıkıntı anlamına gelecektir.

Tarihsel kayıtlar, politikayı zamanından önce gevşetmeye karşı güçlü bir uyarı içeriyor. Hedefe ulaşana kadar devam etmeliyiz. Tarih, enflasyonu düşürmenin istihdam maliyetlerinin, gecikmeyle birlikte artacağını ortaya koyuyor.”

Powell’ın konuşmasının ardından S&P 500 endeksinde aralarında bilgi sistemleri, internet ve iletişim hizmetlerinin de bulunduğu 11 ana sektöre ait hisselerde düşüşler görüldü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir