Eski HDP Milletvekili İdris Baluken Tahliye Edildi

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, hakkındaki cezanın infazını tamamlayarak 6 yıl 5 ay 1 gün sonra, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi.

HDP Grup Başkanvekili olduğu dönemde 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan İdris Baluken, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve 9 yıl 2 ay hapis cezası almıştı.

İdris Baluken, 30 Ocak 2017’de görülen duruşmada hakkında verilen tahliye kararından sonra cezaevinden çıkmış; ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine 22 gün sonra, 21 Şubat 2017’de, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Halkların Demokratik Partisi’nden yapılan açıklamada “Geçmiş dönem Grup Başkanvekilimiz ve Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın İdris Baluken, infazını tamamlayarak cezaevinden çıkmıştır” denildi.

İdris Baluken kimdir?

2 Temmuz 1976 tarihinde Bingöl’de dünyaya gelen İdris Baluken, 1992 yılında Bingöl Lisesini bitirmesinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Baluken, Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlığını aldı. Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde uzman doktorluk, Toraks Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve SES Diyarbakır Şubelerinde yöneticilik yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Baluken, 24. dönemde Bingöl, 26 dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı. 24., 25. ve 26. dönemde HDP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde İngilizce biliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir