Erdoğan’ın ‘Yeni Anayasa’ Çağrısına Kılıçdaroğlu’ndan Yanıt

Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki açılış konuşmasında ‘yeni anayasa’ya ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrı” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de 27. Dönem 5. Yasama Yılı açılışının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

“Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrı”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TBMM Genel Kurulundaki açılış konuşmasında ‘yeni anayasa’ konusundaki açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrı” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, “Sizin de bir çalışmanız olacak mı?” sorusunu Kılıçdaroğlu, “Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak olarak çalışıyoruz zaten. İttifakın bütün bileşenleri çalışıyor” şeklinde yanıt verdi.

“2023 hediyesi olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada ‘yeni anayasa’ya ilişkin şu açıklamada bulunmuştu;

”Yeni anayasa teklifimizin de Meclis’imiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Meclisimizin tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Partiler yeni anayasa tekliflerini paylaşmalı.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir