Erdoğan, Mehmet Şimşek’le Anlaştı: Tüm Ekonomi Politikalarından Sorumlu Olacak

Mehmet Şimşek’in yeni kabinede yer alıp almayacağı gündemin öne çıkan başlıkları arasındaki yerini koruyor. ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, konuya ilişkin dikkat çeken bir habere yer verdi.

Şimşek ile Erdoğan’ın pazartesi günü görüştüğü ancak henüz bir anlaşma sağlanamadığı iddia edilirken Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacağını yazdı.

Gazeteye konuşan ve kimlikleri paylaşılmayan kaynaklar, bir süredir yürütülen görüşmelerde Erdoğan’ın Şimşek’le anlaştığını iddia etti.

Haberde, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerini kazanan Erdoğan’ın “piyasanın güvenini artırmak için geleneksel ekonominin savunucusu olan Şimşek’i tercih ettiği” öne sürdü.

Ayrıca Şimşek’in “yeni kabinede Türkiye’nin tüm ekonomi politikalarından sorumlu olacağı” da ileri sürüldü.

Haberde, Şimşek’in 2009 – 2015’te Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yaptığı, 2017’deki referandumla başkanlık sistemine geçilmesinin ardından 2018’de görevi bıraktığı da hatırlatıldı.

56 yaşındaki siyasetçi, 2007 – 2009’da Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak da görev yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı ofisi ve Şimşek’in sözcüsüyse Bloomberg’in yorum talebini reddetti.

Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters da Erdoğan’ın yeni kabinesinde Şimşek’e yer vermesine neredeyse kesin gözüyle bakıldığını yazmıştı.

“Aktif siyaseti düşünmüyorum” demişti

Mart ayında Erdoğan’la görüşen Şimşek görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendi alanına giren her konuda istenen desteği vermeye hazır olduğunu, ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işleri sebebiyle aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim akşamı balkon konuşmasında, “faiz indirildi, enflasyon da inecek” diyerek, “uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarladıklarını” dile getirmişti.

Erdoğan, seçimden önce yaptığı bir açıklamada, Şimşek koordinasyonunda bir ekibin ekonomi politikalarını daha da güçlendirmek için hazırlıklar yürüttüğünü söylemişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir