Erdoğan: Kılıçdaroğlu’na Bu Vatanı Böldürtmeyeceğiz

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında sıklıkla rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu’na biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz.” dedi.

Haber Merkezi / “Avrupa’nın dergileri şimdi burayı izliyor, acaba Atatürk havalimanında ne oluyor? diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz” diyen Erdoğan, “Öyle bir ses verin ki bu mübarek ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize kazandırdığımız her hizmete takoz koyuyorlar. Türkiye’nin her kazanımından rahatsızlık duydular, hatta bunu açıkça söylemekten de çekinmediler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bunlar talimatı Kandil’den alıyor, kapalı kapılar arkasında pazarlığı yapıyorlar” dedi.

“Asgari ücreti gözden geçireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçileri için zamları da Salı günü açıklayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Sıkıntıları da biliyoruz. Deprem felaketi ile sıkıntıların arttığını biliyoruz. Zamanla hal yoluna girdiğini göreceğiz” dedi.

Depremin Türkiye’ye maliyetinin 100 milyar doların üzerinde olduğunu belirten Erdoğan, “Biz çareyi küresel tefecilerden borç dilenmede değil ülkemizin kendi insanında arıyoruz” dedi.

İstanbul’a yapmayı planladıkları projelerden de bahseden Erdoğan, Karadeniz’de doğal gaz bulunduğunu hatırlattı.

“Bu LGBT’cileri sandığa gömmeye var mıyız?” diyen Cumhurbaşkanı, “Bunlar kapalı kapılar ardında görüşüyor. Tabanlarının hassasiyetini umursamıyorlar” ifadelerini de kullandı.

Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İstanbul mitingi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

“Buradan cumhurbaşkanlığına doğru yürüdük. Şimdi sizinle beraber tekrar yollardayız” diyen Erdoğan, “14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Dün Maltepe’delermiş. Şimdi resmi rakamı getirdiler bana resmi rakam 1 milyon 700 bin” diyerek mitinge katılım sayısını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İstanbul senin her bir sokağını, mahalleni, tepeni ayrı ayrı selamlıyorum. Şairin dediği gibi İstanbul’u sevmezsek gönül aşktan ne anlar. İstanbul sadece kendi sınırlarından ibaret bir şehir değildir. Ülkemizin 81 ilinden gelip burada hayat kuranlar var. İstanbul Balkanlardan Kafkaslara dört bir taraftan özbeöz kardeşliğimizin şehridir.

Bütün dünya önümüze serilse, nerede yaşayacaksınız diye sorsalar vereceğimiz cevap her zaman sadece İstanbul’dur.

Aldığımız her nefesinde tarifsiz huzur bulduğumuz tek yer İstanbul’dur. Burası tarih boyunca insanlığın hep göz bebeği olarak kalmayı başarmıştır.

Burası, inancına, meşrebine hiçbir farklılığına bakmadan herkesi kucaklayıp bağrına basan şehir. İstanbul’un bu farklılığı zaten bizi bu şehre farklı bir şekilde hizmetkar olmaya sevk ediyor.

Bunların bu ülkede dikili taşı yok. Dikili ağacı yok. Benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı sandıkta verecektir. Kardeşlerim biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu’na bu vatanı böldürtmeyeceğiz.

Atatürk Havalimanı’na şimdi de TEKNOFEST’i gömmek istiyorlar. İHA’ları, SİHA’ları AKINCI’ları bunlara gömdürmeyeceğiz. Savunma Sanayiimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız.

Millli iradenin şahlanışı olan 15 Temmuz destanından rahatsızlık duyanlar buradan her geçtiklerinde aynı hezimeti tekrar yaşıyor. Niye mitingini burada yapamadı? Maltepe’de yaptı. Neden? Çünkü bu iş farklı bir şey. İnşallah onların bu kabuslarını da hiç bitirmeyeceğiz.

Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Eğer siz tamam derseniz bu iş bitmiştir. Tamam mı?

Bay Kemal boş sözü reis son sözü söyler diyor. İşte benim milletim böyle. Zeka fışkırıyor her yerden. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle beraber kuracağız.

Avrupa’nın gazeteleri şimdi burayı izliyor. İşte cevabı siz vereceksiniz. Bu ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün.

Dün Kayseri’deydik. 135 bin kişi vardı. Mersin’de 80 bin kişi vardı. Heyecan muhteşemdi, hepsi kararı vermişti. Caddelerdeki meydanlardaki bu tablo bize 21 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Bir önceki gün Erzurum’daydık. Dadaşlar otobüsümüzün önün ükesti, yürütmüyorlardı. Alanda 130 bin kişi vardı. Dadaş bu Dadaş. Onlarla beraber alana yürüdük.

Tabii bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. İstanbul bugün kendine yakışanı, kendi evladını, ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor.

İstanbul’u bu kardeşiniz kurtardı mı? İstanbul’u susuzluktan, çöp dağlarından kurtardık mı? Ümraniye’de çöp dağları patladı. 39 kardeşimiz öldü. Ey Bay Bay Kemal sen bunların hesabını nasıl vereceksin? Sizin geçmişiniz bozuk. Biz orayı spor tesisleriyle donattık. Niye? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şimdi oralar spor tesisleriyle donatıldı. İstanbul’u doğal gazı 50 bin eve girmişti biz 1 milyon 250 bin eve çıkardık. Bizim farkımız bu.

Türkiye’nin her kazanımından rahatsızlık duydular. Bunu açıkça söylemekten çekinmediler. Ne diyorlar? ‘Bu hükümet dünyanın en doğru şeyini de yapsa biz yine karşı çıkacağız.’ O yüzden biz sözümüzü milletimize söylüyoruz.

Konut ve gıda fiyatları başta olmak üzere hayat pahalılığını boşa saymıyoruz. Yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Bunların da üstesinden biz geleceğiz.

21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

Gümbür gümbür eserlerimizle, her şeyimizle bu yoldayız. Bizde laf yok icraat var. Bizde proje var, eser var program var.

Deprem bölgesinde 3 ayda yeni konutların inşasına başladık. İlk köy evlerini bayramda teslim ettik. Temeli atılan konut sayısı 59 bini buldu.

Seçimden sonra 7 bin 500 TL üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Asgari ücretliyi 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre bunu tekrar gözden geçireceğiz. Sadece enflasyon değil refah payı da olacak…

Kamu işçisi zam oranı salı günü kamuoyuna açıklayacağım.

Bunlarda her türlü oyun var. Ama bunlara en büyük oyunu haftaya pazar günü milletim yapacak. Bu tabloda millilik, yerlilik yok. Biz iyi olursak onlar kötüye gidecek. Biz kötüye gidersek onlara gün doğacak. 14 Mayıs’ta mesele, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk asrındaki kazanımlarına sahip çıkmak, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme meselesidir.

Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek üçüncü tünel olacak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir