Erdoğan İle Oğan Görüştü: Açıklama Yapılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ATA ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Dolmabahçe’de yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı resmi seçim sonuçlarına göre, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, cumhubaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oranında oy aldı.

Sinan Oğan’ın seçimin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turunda Erdoğan’ı mı yoksa Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceği henüz bilinmiyor.

Alman haber ajansı dpa’nın haberine göre, Sinan Oğan bu konudaki kararını haftaya kamuoyuna açıklayacak.

Oğan, katıldığı bir TV yayınında destek şartlarını sıralamıştı.

“PKK, FETÖ, Hizbullah ve her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadeleyi” şart koşan Oğan, “HDP ve HÜDA PAR’a yeni kurulacak hükümette bir görev verilmemesini” istiyor.

Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini talep eden Oğan, Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile 66. maddeye de dokunulmayacağının garantisini istiyor.

Sinan Oğan, 19 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Erdoğan’ı mı Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyecekleri konusundaki tutumlarını belirleyeceklerini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu ile Özdağ görüştü

Öte yandan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ATA İttifakı ortağı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

Özdağ görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde, yetkili kurullarımızda değerlendirmeler yapacağız. Tabii ATA İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız” dedi.

Özdağ, değerlendirmelerin ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ise açıklamasında görüşmede Özdağ’ı ortak mutabakat metni ve anayasa değişikliği konusundaki düşünceleri hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Bazı sorular da sordu Sayın Genel Başkan. Olabildiğinde ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, arkadaşlarıyla görüşecek” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir