Emre Belözoğlu: Hedefim Avrupa’da Teknik Direktörlük Yapmak

Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye kaybeden Başakşehir Teknik Direktör Emre Belözoğlu, “Benim Başakşehir ile bildiğim kadarıyla sözleşme imzalarken hiç bakmadım ne kadar. Bir sene daha sözleşmem var diye biliyorum. Ben buradayım. Başkan Göksel Gümüşdağ ile gerçekten çok yakın bir ilişkim var” dedi ve ekledi:

“Ben başkanla konuşmadan kendimle ilgili hiçbir karar almadım. Ama benim hedefim Allah nasip ederse Avrupa’da teknik direktörlük yapmak. Bazı takımların isimleri geçiyor, bunlar tamamen yalan. Bir takımı çalıştırırken bir kulüple görüşecek biri değilim. Bir sene daha sözleşmem var. Başkanla konuşmadan kendimle alakalı karar vermem.”

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’ye kaybedilen kupa finali sonrası açıklamalarda bulundu. Kupayı hak eden tarafın Fenerbahçe olduğunu belirten Belozoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Maça çok kötü başladık. Sanki hiçbir şey çalışılmamış gibi bir dönemle karşımıza çıktı. Olsun, oyuncularımın hepsinin canı sağ olsun. Buraya kadar getirdiler. Buraya gelene kadar 3 tane Türkiye Kupası’nı kazanmış takımı eleyerek geldiler. Bugün finali oynamak belli anlamda geride kaldığımızı gösterdi.

Finalde bugün Fenerbahçe değil de başka bir takım da olsa bence, eğer oyuna yine böyle başlasaydık yine geride kalırdık. Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Merkezde 2 tane top kaptırdık ve golü yedik ki Fenerbahçe bu anlamda çok iyi takım.

Çalıştığımız konulardı ama bugün futbol bazen böyle karşınıza çıkabiliyor. Sorumlular oyuncu üzerinden değerlendirilmemeli. 55 tane maç oynadılar, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ben takımım ve kendi adıma üzgünüm. Ama yapacak bir şey yok.

Bunlardan ders alarak yolumuza devam edeceğiz. Oyuncular da bir daha ne zaman finale oynayacaklar kendi içlerinde değerlendirirler. Benim açımdan bakıldığında üzüntü verici bir durum oldu. Fenerbahçe’yi tebrik ederim. 55 maç, deprem, Dünya Kupası… Benim oyuncu grubum yoruldu.

Son maçlarda bunu toparlamıştık ama finalde de gördük ki daha 35. saniyede bu hatayı yapabiliyorsak bu bir yorgunluk ve kırılganlık işaretidir. Olsun. Hatalar olacak. Sorumluluk bizim. Bugün bizden daha kazanmayı hak etti Fenerbahçe. Benim Başakşehir ile bildiğim kadarıyla sözleşme imzalarken hiç bakmadım ne kadar. Bir sene daha sözleşmem var diye biliyorum. Ben buradayım.

Başkan Göksel Gümüşdağ ile gerçekten çok yakın bir ilişkim var. Ben başkanla konuşmadan kendimle ilgili hiçbir karar almadım. Ama benim hedefim Allah nasip ederse Avrupa’da teknik direktörlük yapmak. Bazı takımların isimleri geçiyor, bunlar tamamen yalan. Bir takımı çalıştırırken bir kulüple görüşecek biri değilim. Bir sene daha sözleşmem var. Başkanla konuşmadan kendimle alakalı karar vermem.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir